“Tõsisemate rattasõprade jaoks on see hea võimalus end profiratturi eessõidul distantsil kuni 55 km hooaja tippvormi saavutada,” rääkis Maxima GP peakorraldaja Tõnu Tamm. “Oleme mõelnud ka algajate peale ja seepärast viime sõite läbi kahes grupis. Ühistreeningul on võimalik teha ka kuni 35 km distants, mis annab vähemate kogemuste sõitjatele piisavalt hea koormuse,” lisas Tamm.

Maxima GP ühistreeningu eesmärk on pakkuda head ettevalmistust võistlussõitudeks, mis toimuvad 24. juulil. Tänane ühistreening toimub Cofidise profiratturi Gert Jõeääre eessõidul.

Jõeääre sõnul on Maxima GP näol tegemist number üks rattavõistlusega pärast meistrivõistlusi, mis annab litsentsiga jalgratturitele kõige rohkem punkte. “Grupisõidud on oluline osa suurvõistlusteks ettevalmistustest, kus saab oma kiirust ja pundis sõitmise osavust parimaks tuunida. Ühistreeningu pluss on ka see, et trenni lõpukilomeetrid sõidame Maxima GP võistluse rajal Pirita - Kose - Kloostrimetsa ringil ning saame rajaga hästi tuttavaks, mis on võistlustel heaks eeliseks,” rääkis Jõeäär ühistreeningust.

Ühistreening algab Pirita Velodroomilt kell 18.30. Teine kogunemispunkt on Viimsi Maxima X juurest, kus saab ühineda velodroomilt alustanud rattagrupiga. Ühistreeningu turvalisuse tagamiseks saadab sõitjaid kogu distantsil saateauto, millest jagatakse osalejatele ka kosutavaid jooke.

Tõsiste rattaharrastajate kõrval ootab Maxima GP 24. juulil Piritale ka kõige väiksemaid rattasõpru, kelle jaoks peetakse mõõduvõtt 200 meetrisel lõigul. Kell 14.00 algab peresõit, mis on pikkusega 6 km. Harrastajatele ja noorsportlastele mõeldud rahvasõit distantsiga 54 km stardib kell 15.00. Võistluspäev algab aga kell 11.00 tippratturite põhisõiduga, mille pikkus on 126 km. Kogu rattasõbrapäev toimub juba 13. korda jaeketi Maxima toel tipprattur Lauri Ausi mälestuseks.

Kõigi pere- ja rahvasõidus osalejate vahel loosib Maxima Eesti jalgrataste komplekti väärtuses 2000 eurot. Auhinda aitab Hawaii Ekspressi kaupluses välja valida rattalegend Jaan Kirsipuu.

Täpsem info Maxima GP ja ühistreeningute kohta: www.maximagp.ee.