Sellega kustusid lõplikult Nibali võimalused Touri üldvõidule konkureerida. Ta lõpetas küll etapi, kuid hiljem diagnoositi Bahrain-Merida tiimi ratturil selgroovigastus.

Nibali reisis ütluste andmiseks Itaalia piiri äärde Modanesse koos oma advokaadi Fausto Malucchiga. Küsitlemine leidis aset laupäeva hommikul ning kestis Itaalia ajalehe La Gazzetta dello Sport andmetel kolm tundi. Vaja läks ka tõlgi abi. Avalduse intsidendi kohta oli ta politseile esitanud juba varem.

Ajalehe teatel on intsidendi uurimine jõudsalt edenenud tänu rikkalikule foto- ja videomaterjalile, mis kukkumisest koguda õnnestus, samuti ka tänu tunnistajate ütlustele. Võimalik, et nende abil suudetakse tuvastada ka pealtvaataja, kes kukkumise põhjustas.

Konkreetsest pealtvaajast rohkem süüdistavad Nibali ja tema tiim aga rohkem Tour de France'i korraldajaid, kes ei suutnud L'Alpe d'Huezi tõusul sõitjate turvalisust piisavalt tagada. Nibali advokaadi sõnul oli pealtvaatajate ohjeldamine näiteks Giro d'Italia kuulsaimal tõusul Monte Zoncolanil oluliselt paremini korraldatud. Seal hoidis fänne ratturitest eemale vabatahtlikest moodustatud inimkett, Prantsusmaal oli aga piirete puudumist ja politsei passiivsust kaugele näha.