Täna oli Touril kavas üks raskemaid etappe, kui roniti Alpe d'Huez'i mäe otsa kahel korral. Rein Taaramäe, kes enda blogis arvas, et jõud hakkab taastuma, lõpetas etapi võistlejaterivi tagaotsas, koos Mark Cavendishiga.

Sõit algas väga tormiliselt ja juba alguses rünnati mitmel korral. Eriti hästi jäi silma 41-aastase Jens Voigti ponnistused. Lõpuks saigi 9-liikmeline jooksikute rühm ette, kus olid peale Voigti ka näiteks eelmise aasta parim noorrattur ja eile hea sõidu teinud Tejay van Garderen ja Sylvain Chavanel.

Esimene tõus võeti üsna rahulikult, ehkki keskmine kiirus oli kõrge 45 km/h. Seejärel hakkasid jooksikute pundis tekkima vahed. Enne viimast tõusu olid eest ära saanud Voigt, van Garderen, Ag2r-ist Christophe Riblon ja Cannondale'ist itaallane Moreno Moser.

Ehkki van Garderenil läks kett maha ja Riblon tegi väikse peatuse lombis, olid just nemad kaks, kes jõudsid lõpukilomeetritele esimestena. Van Garderen tegi küll võimsa spurdi lõputõusul, ent kulutas liiga palju energiat sellele ja lasi 2 kilomeetrit enne lõppu mööda Ribloni, kes tõi Prantsusmaale esimese võidu sellel Touril. Garderen oli teine, Moser kolmas.

Natuke jäid esikolmikule alla üldfavoriidid, kes spurtisid samuti natuke enne lõputõusu peagrupist lahti. Jällegi näitas uskumatut minekut Chris Froome, kuid temaga tulid kaasa parim noorrattur Nairo Quintana, meeskonnakaaslane Ritchie Porte ja Katjuša liider Joaquim Rodriguez. Siis aga Froome - jah, Froome! - väsis ja Quintana ning Rodriguez said minna omapäi edasi, lõpetades vastavalt 4. ja 5. kohal. Froome ja Porte tulid finišisse minutikese hiljem, kohe nende järel vanameister Valverde. Jällegi kaotas aega Froome'ile ja seekord ka Quintanale Saxo liider Contador, kes lõpetas napilt esikümnest väljas, kaotust Froome'ile oli pisut alla minuti. Rein Taaramäe oli täiesti kustunud ja lõpetas koos sprinteritega. Etapi ja üldarvestuse esikümme on lisatud.

Esikümme tänasel etapil:
1. Christophe Riblon (Fra) AG2R 4:51:32"
2. Tejay van Garderen (US) BMC +59"
3. Moreno Moser (Ita) Cannondale +1:27"
4. Nairo Quintana (Col) Movistar +2:12"
5. Joaquim Rodriguez (Spa) Katusha +2:15"
6. Richie Porte (Aus) Team Sky +3:18"
7. Chris Froome (GB) Team Sky
8. Alejandro Valverde (Spain / Movistar) +3:22"
9. Mikel Nieve (Spa/ Euskaltel +4:15"
10. Jakob Fuglsang (Den) Astana

Esikümme üldarvestuses:
1. Chris Froome (Sky) 71:02:19
2. Alberto Contador (Saxo) + 5:11
3. Nairo Quintana (Movistar) + 5:32
4. Roman Kreuziger (Saxo) + 5:44
5. Joaquin Rodriguez (Katjuša) +5:58
6. Bauke Mollema (Belkin) +8:58
7. Jakob Fuglsang (Astana) +9:33
8. Michael Rogers (Saxo) +14:26
9. Michal Kwiatkowski (Omega-QuickStep) +14:38
10. Alejandro Valverde (Movistar) +14:56