"Hoian 2016. aastal sama joont, mis oli tänavu," kirjeldas Kangert plaane kõige üldisemalt. "Giro d´Italia eel peaksin sõitma Almeria ühepäevasõitu, Algarve, Kataloonia ja Trentino velotuuri ning klassikut Liege-Bastogne-Liege. Võib-olla lisandub nimekirja veel Tirreno-Adriatico võidusõit. Oleneb, kuidas ma end tunnen. Giro järgselt on plaanis aeg maha võtta ja seejärel startida Touril," läks Kangert detailsemaks. Mullu sai ta abimehena Girol 13. ja Touril 22. koha.

Alates 2013. aastast on Kangert läbinud kaks suurtuuri aastas. Eelolev hooaeg saab olema pisut komplitseeritum, kuna sihikul on ka Rio de Janeiro olümpia. Kui olümpiavõistluseks on kaks suurtuuri juba jalgades, võib püssirohuga kitsaks minna. Võimalik, et eelnevalt tuleb end kusagil tagasi hoida. "Kahtlemata keeruline olukord. Kui tahan olümpial tippvormis olla, siis pean Girol end säästma. Tänavu olin tipus just Itaalia velotuuril ja Tour de France tuli raskemalt. Eks näis, võimalik, et seekord rihin vormi pigem juuliks-augustiks," mõtiskles Kangert, kes saabus mõned päevad tagasi meeskonna esitluselt Kasahstanist.

"Kolm treeningpäeva läks Astanas käiguga kaduma, eks see esitlus ratturitele üks paras vintsutus oli. Aga teisest küljest jällegi mõistetav, et tuleb ka sealmail käia. Riik paneb meeskonda suured rahad."

Astana on teatanud, et tiimi esinumbrina stardib eeloleval hooajal Giro d`Italial Vincenzo Nibali ning Tour de France´il hakkab kokkuvõtte peale sõitma Fabio Aru.