Sagani leping Tinkoffi meeskonnaga lõpeb küll alles järgmise aasta lõpus, ent huvilisi maailma ühe parima ühepäevasõitja palkamiseks jagub. Ja põhjus on lihtne. Eeldatakse, et Saganist võib saada vaba mees juba poole aasta pärast, sest Tinkoffi omanik Oleg Tinkov on korduvalt andnud mõista tiimi toetamise lõpetamisest. Uut rahastajat ei ole seni leitud ja nii võib meeskond aasta lõpus pildilt kaduda.

Ainus, mis võib paljudele potentsiaalsetele kosilastele takistuseks saada, on Sagani krõbe hind. Ent küll keegi suurtele panustele mängib, sest Sagan on rekordilist hinda väärt. Rattasadulas ülivõimas, vanust alles 26 ja trumbiks suur populaarsus rattafännide hulgas. Samm sammu haaval paraneb ka slovaki võõrkeelte oskus, mis lisab atraktiivsust veelgi.

Saganiga läbirääkimisi pidava Trek–Segafredo meeskonna mänedžer Luca Guercilena tunnistas väljaandele Velonews, et palganumbri suurusjärk 6 miljonit eurot vastab tõele. "Ta nõuab suurt palganumbrit, aga ma ei saa teile öelda täpset summat. Kuid teie poolt pakutud suurusjärk on õige."

Olgu siia võrdluseks toodud, et mullune Tour de France´i võitja Chris Froome pikendas jaanuaris lepingut Sky meeskonnaga. Leping toob Froome´ile aastas sisse pisut üle 5 miljoni euro. Data Dimension meeskonnaga käed löönud läbi aegade üks edukamaid sprintereid Mark Cavendish teenib aastas 2 miljonit eurot.