TILLUsõidud kuni kaheksa-aastastele, rajapikkustega 400, 700 meetrit ning 1 kilomeeter tõid starti 2134 pisikest ratturit. MINImaratoni 5,1 kilomeetri pikkusel distantsil osales 774 noort spordihuvilist. Rajad kulgesid Tähtvere Spordipargi ning dendropargi radadel.

Lasteürituste alal pakkusid meelelahutust lisaks veel spordialade EXPO, Lotte ja AHHAA Teadusteatri etteasted. Platsil võis muuhulgas kohata ka kuulsaid spordisangareid nagu Gerd Kanter ja Ott Kiivikas.

Klubi Tartu Maratoni projektijuht Oliver Kivimäe oli tänaste ürituste osavõtjate arvuga rahul. „Laste hulk oli kindlasti Tartu Rattamaratoni juubeli ja Euroopa Spordinädala avamise vääriline. Loodetavasti suudame sarnast joont hoida ka järgnevatel üritustel,“ sõnas ta. „Homme ootame kõiki osa võtma 20. Tartu Rattamaratoni põhisõitudest,“ lisas Kivimäe.

Tartu Maratoni Mini Kuubiku järgmine ning ühtlasi ka viimane etapp toimub 7. oktoobril 6. Tartu Linnamaratoni raames. Sarja läbimiseks tuleb lastel läbida kuuest võimalikust üritusest neli. Lisaks kuuluvad sarja Tartu Maratoni, Tartu Jooksumaratoni, Tartu Rattaralli ning Tartu Rulluisumaratoni lasteüritused.

20. Tartu Rattamaratoni põhipäev saab Otepääl avapaugu homme, 24. septembril kell 10. Kokku on kolme distantsi (89, 40 ja 21 km) starti oodata ligi 5000 ratturit.