Tuttavatel tõusudel sõitnud eestlane oli kogu etapi vältel aktiivne ning ründas esimest korda enne neljast suurest tõusust esimest, saades esimese kategooria mäefinišis Rudy Molardi järel teise koha. Edasi liikus kõrgeima kategooria tõusu poole 13-liikmeline juhtgrupp, suures mäefinišis sai Taaramäe kuuenda koha.

Järgnenud lauskmaa lõpus eestlane taas ründas ja seekord üksi - peagi kihutas talle aga järgi Julian Alaphilippe (Quick-Step), kes haaras Taaramäe ees ka esimese kategooria mäefiniši võidu.

Alaphilippe rebis Taaramäel lõplikult eest kahe tõusu vahel olnud laskumisel, kus prantslane kõvasti vajutas ning ka viimasel tõusul (1. kategooria) edumaad suurendas.

Tõusul möödus Taaramäest küll bask Ion Izagirre (Bahrain-Merida), ent finišile eelnenud pikal laskumisel sai eestlane ta kätte ning läks möödagi - finišis oli Izagirre jalg natuke teravam, talle tasuks teine (+1.34), Taaramäele kolmas koht (+1.40).

Liidrisärgi säilitas ülimalt vapra sõidu teinud Greg van Avermaet (BMC) - peamiselt klassikute spetsina tuntud mees kuulus samuti 13-liikmelisse jooksikute gruppi ning suutis lõpuni peagrupist eespool püsida, lõpetades koguni neljandal kohal. Vähe sellest, et belglane jäi liidriks - ta lausa suurendas oma edumaad Geraint Thomase (Sky) ees 43 sekundilt kahele minutile ja 22 sekundile!

Peagrupis lõpetanud Tanel Kangert (Astana) on üldarvestuses 30. kohal (+13.09), Taaramäe on 40. real (+24.03).

Mägede kuninga punasetäpilise särgi arvestuses läks võimsaks liidriks Alaphilippe (41 punkti), Rein Taaramäe tõusis seal aga 28 silmaga teiseks.

Enne sõitu:

Eestlaste vaatevinklist on täna põhiküsimusteks: kas Rein Taaramäe (Direct Energie) üritab ja pääseb jooksikute hulka ning kas Tanel Kangert Astana abimehena on suuteline favoriitide grupis kõik tõusud ära võtma? Etapi lõpp, viimased 14km on allamäge.

Korraliku portsu otsa võib sattuda Sky meeskond. Eriti sel juhul, kui asjad lähevad hästi. Väga suure tõenäosusega tõuseb täna liidriks meeskonna teine number Geraint Thomas. Ta on hetkel teine, Greg Van Avermaetist maas 43 sekundit. Belglane eeldatavalt favoriitide grupiga finišisse ei tule.

Kui Thomas tõuseb liidriks, siis on Sky tõsise dilemma ees, arvab 2012. aasta Touri võitja Bradley Wiggins. Thomas on küll tiimi teine number Chris Froome´i järel, ent talle on antud vabad käed ja ta ei pea otseselt Froome´i aitama. Seega, kui särk on Thomase seljas, on tal võimalus seda kaitsta. "Usun, et Dave Brailsford (Sky meeskonna pealik - toim.) sisendab nii Froome´ile kui Thomasele, et nad suudavad Tour de France´i võita. Ta eelistab naturaalset valikut, võidab see, kes on parem," eeldab Wiggins.

Froome on hetkel üldarvestuses kaheksas, tiimikaaslasest Thomasest maas 59 sekundit.

Taaramäe käis aprilli lõpus tänase trassiga tutvumas: