Taaramäe võitis etapi 52 sekudniga kolumblase Darwin Atapuma ees. Kolmanda koha saanud ameeriklane Joseph Lloyd Dombrowski jäi eestlasest maha minuti ja 17 sekundiga.

Taaramäe ja Kangert pääsesid etapi otsustavateks mägedeks üheksaliikmelisse juhtgruppi, mis sõidu edenedes tükkideks pudenes. Eestlastel õnnestus siiski end esiotsas hoida, kuid Kangert pidi end lõpukilomeetritel tiimikaaslase Vincenzo Nibali jaoks ohverdama, sest Astana liidril tekkis võimalus tõusta üldliidriks.

Taaramäe tegi lõpliku rünnaku kümmekond kilomeetrit enne lõppu ega vaadanud viimastel tõusudel enam kordagi tagasi.

Enne tänast etappi kolumblasele Esteban Chavesile 44 sekundiga kaotanud Nibali tõusiski tuuri üldliidriks ning tuleb ilmselt ka kahekordselt Giro võitjaks, sest sõita on jäänud vaid üks etapp.

Taaramäe on esimene eestlane, kes kunagi Girol etapi võitnud. Jaan Kirsipuu nimel on neli Tour de France'i etapivõitu. Kirsipuu ja Taaramäe on võitnud ka ühe Hispaania velotuuri etapi.

Rein Taaramäe Eurospordi otseintervjuus: "Tegin finišis Z-märgi Ilnur Zakarini auks, kellel oli eile eriti kurb päev. See oli ka kurb päev tiimile, sest me kaotasime peaaegu kõik. See, kuidas see täna tuli, oli imeline. Jäin vist umbes kümme korda taha, aga kui 2000 meetri piiri ületasime, tundsin, et mu hapnikutarbimine on isegi parem kui all. Kui teised kannatasid, tundsin mina end nii kergena. Tean ka põhjust, miks see nii oli - see tuli tänu Giro eel tehtud Sierra Nevada mäestikulaagrile!"