"Varasematele probleemidele vaatamata lootsin kohta 15 hulgas, aga üldjoontes tuleb sõiduga rahul olla. Võib-olla õnnestus üsna kehvast seisust võtta isegi maksimum," rääkis Kangert hooaja viimase stardi järel.

Ta sõitis tõusvas joones. Esimeses vaheajapunktis oli Kangert 32., teises 27., kolmandas 20. ja finišis 19. Esmakordselt maailmameistriks tulnud Bradley Wigginsile kaotas ta lõpuks 2.32. Esimese 12,2 kilomeetriga andis Kangert võidumehele ära juba 49 sekundit. "Ei alustanud teadlikult aeglaselt, vaid algul oli üsna tuuline. See mõjutas. Ise üritasin küll võimalikult tempokalt alustada. Aegasid vaadates tuleb tunnistada, et plaan ei õnnestunud," nentis Kangert.

Päev enne eraldistarti sai Kangert Astana juhtidelt teada, et pärast maailmameistrivõistlusi teda ühelegi sõidule enam peale ei panda. "Mul on tõesti hea meel, et tänavu õnnestub hooaeg varem lõpetada. Keha vajab puhkust. Varasemalt olen sõitnud oktoobri keskpaigani välja. Hakkan vaikselt mõtlema järgmise aasta peale. Mõtteainet jagub, mul ei õnnestunud tänavu olla loodetud tasemel."