Eesti suurima rattamaratonide sarivõistluse Samsung Estonian Cup neljas etapp toimub sel pühapäeval. Kollases liidrisärgis läheb rajale Alges Maasikmets, võistluse peafavoriit on aga Eesti ainus maastikurattaproff, UCI-reitingus 21. positsioonil asuv Martin Loo, kes tuleb Rakke rajale kaitsma eelmise aasta võitu.

Fuji Rakke Rattamaratoni stardiprotokolli on kantud 1635 osalejat. Põhidistantsi pikkus on 59 kilomeetrit, kuid võrreldes möödunud aastaga on rajal rohkelt muudatusi. Rakke Rattamaratoni peakorraldaja Enno Eilo sõnul on muudetud alguskilomeetreid, välja on jäänud näiteks pikk asfalditõus Emumäe kõrval, ning rajal on uus lõpuosa. „Viimasel viiel kilomeetril Rakke Linnamäel ootab sõitjaid kolm korralikku tõusu, mis lõppkohtade jagunemisel mängivad kindlasti olulist rolli,“ prognoosib võistluse rajameister ja peakorraldaja Enno Eilo.

Premium7 vahefiniš asub raja 21-sel kilomeetril Emumäe tipus, kuid ratturid lähenevad Pandivere kõrgustiku tippu Emumäele nüüd teiselt küljelt. „Senine järsk tõus Emumäele, millest osalejad ratas käekõrval üles jalutasid, on nüüd rajatrassist väljas,“ kinnitab Eilo, mis tema sõnul ei tähenda, et rada oleks tervikuna muutunud kergemaks. „Pigem vastupidi,“ lisab Rakke maratoni korraldaja.

Hansgrohe kiirenduslõik ootab sõitjaid raja 52-sel kilomeetril. Tegemist on 700 meetri pikkuse lauge tõusuga Edru voorele, mis on kõigile Rakke Rattamaratonil varem osalenutele tuttav. Ilmaprognoos lubab eelolevaks pühapäevaks lauspäikest ning 24-kraadist suvesooja.

Samsung Estonian Cup neljanda etapi eel juhib rattasarja üldarvestust Alges Maasikmets, Caspar Austa ja Ivo Suure ees. Naistest on seni kõik kolm etappi võitnud Greete Steinburg. Võistkondlikult on punktiliider Amps- Extreme Sport võistkond ja naiskondadest Sparta Thule naiskond. Premium7 aktiivseima ratturi arvestust juhib sarja liider Alges Maasikmets ning Hansgrohe kiirenduskilomeetri üldarvestust Henno Puu.

Poolmaratoni distantsi pikkus on 37 kilomeetrit. Põhisõidu rajal teenindab võistlejaid neli joogipunkti, lisaks üllatuspunkt vahefinišis Emumäel. Poolmaratonist osavõtjad läbivad kolm teenindus- ja joogipunkti.

Balbiino lastesõitudest osavõtt on kõigile väikestele jalgratturitele tasuta. Kõige pisemate ratturite sõidud toimuvad Rakke linnastaadioni 400 meetri pikkusel ringil ning 7-12 aastased lapsed võistlevad staadioni kõrval asuval 700 meetri pikkusel rajal, mida sõltuvalt vanusest läbitakse 1-3 korda.