Kuuendat korda peetavale Tour of Estoniale tuleb Eesti koondis järgmises koosseis: Rein Taaramäe, Alo Jakin, Karl Patrick Lauk, Risto Raid, Gert Jõeäär, Norman Vahtra, Karl-Arnold Vendelin.

Mõistagi on nimekirja kõige huvitavam tõik see, et igapäevaselt Direct Energie profiklubis leiba teeniv Rein Taaramäe stardib Tour of Estonial (UCI 2.1) esimest korda. Algselt oli Taaramäel plaanis startida ainult 37. Tartu Rattarallil. Plaanid aga muutusid, kalenderplaani tõsteti koduklubi poolt natuke ümber ning nii teebki Taaramäe järgmisel nädalal oma Tour of Estonia debüüdi.

Teiste seas on Eesti koondises ka tiitlikaitsja Karl Patrick Lauk, mulluse Tartu GP ja 2013. aasta Tour of Estonia võitja Gert Jõeäär ning igapäevaselt Prantsusmaa klubis Auber 93 pedaaliv Alo Jakin. Lisaks on nimekirjas Prantsuse amatöörklubi VC Rouen 76 ridadesse kuuluv Risto Raid ja pool aastat tagasi loodud Cycling Tartu liidrid Norman Vahtra ning Karl-Arnold Vendelin. Tugevamatest Eesti ratturitest puuduvad Eestimaa velotuurilt Tanel Kangert, kes sõidab praegu Giro d’Italial ning Mihkel Räim ja Martin Laas, kellel on kohustused oma koduklubide ees startida Jaapani velotuuril. Eelmise aasta Eesti parimaks meesratturiks valitud Aksel Nõmmela tuleb Tour of Estoniale Hollandi kontinentaalmeeskonna Beat ridades.

Kas tegu on siiski kõige tugevama Eesti koondisega Tour of Estonia ajaloos? „Raske öelda, oleneb meeste hetkevormist ja mitmetest muudest asjaoludest. Aga üks tugevamatest on see nimekiri kindlasti,“ ütles Eesti koondise peatreener Jaan Kirsipuu.

Kelle peale võiks Eesti koondis oma kaardid mängida? „Eelkõige on küsimus, et kes Tartu GP korralikult välja veaks. Igal juhul on meil mitu kaarti, millega mängida. Peale Taaramäe on meil ka Lauk, Jakin, Vahtra, Jõeäär – nende meeste peale võib kindel olla,“ rääkis Kirsipuu

Kokku tuleb praeguse seisuga Tour of Estoniale üle 100 ratturi 16 meeskonnast.

Tour of Estonia avaetapp on reedel, 25. mail sõidetav Tallinn-Tartu GP, Eestimaa velotuuri lõpetab järgmisel päeval Tartu linnatänavatel toimuv Tartu GP. Rattafestivali kulminatsioon on Ida-Euroopa suurim maanteeratturite võidusõit ehk 37. Tartu Rattaralli. Laupäeval, 26. mail peetavatele rattaralli lasteüritustele on oodata kuni 4000 last ning päev hiljem sõidetavate põhidistantside (135 ja 56 km) stardijoonele ligikaudu 3500 ratturit.