Rio de Janeiro suveolümpiamängude kavas oleva spordiala C1 kategooria võistlus toob Eestisse noorte Euroopa BMX ratturite koorekihi. Võistlusel koguvad Rio olümpiamängudele kvalifitseerimiseks punkte ka lähiriikide BMX krossiratturite paremik. Teiste hulgas annavad oma parima kodupubliku ees võistlevad Eesti krossisõitjad. Starti oodatakse ligikaudu 300 sportlast 12 riigist.

Eesti Jalgratturite Liidu peasekretäri Urmas Karlsoni sõnul on Eestile ja meie rattaspordile tervikuna rahvusvahelised BMX krossi võistlused ainulaadseks võimaluseks näha ja korraldada nii Euroopa tipptaseme lähedale kuuluvat võidusõitu. Tegemist on esimese sellisel tasemel toimuva võistlusega Eestis. Kohale on oodata võistlejaid Lätist, Soomest, Belgiast, Hollandist, Poolast, Venemaalt, Saksamaalt.

Võistluse raames toimuvad erinevad üritused lastele ja soovijad saavad harrastada elamusspordikeskuses Spot pakutavaid teisi spordialasid (akrobaatika, sportvõimlemine, trampoliinid, tõukeratas, rula, uisutamine, parkuur, sise BMX jne).

Pealtvaatajatele on võistluste jälgimine tasuta. Võistluse hea läbiviimine on eelduseks korraldada tulevikus Eestis BMX krossi Euroopa karikavõistluste etappe ja Euroopa meistrivõistlusi. Eestis toimuva BMX krossi võistluse raja disainis ja ehitas Pekingi, Londoni ja Rio de Janeiro radade autor Tom Ritzenthaler USA-st.

Väline BMX krossirada on disainitud vastavalt rahvusvahelise jalgrattaliidu (UCI) nõuetele.