Ränk kukkumine juhtus võistluse kümnendal kilomeetril, kui üks peagrupi ees sõitnud rattur kaotas mäest laskumisel tasakaalu ning tema järel kukkusid mitukümmend ratturit, kirjutab RTL.lu. Ratturid sõitsid õnnetuse hetkel kiirusega 70-80 km/h tunnis.

Võidusõit jäeti koheselt pooleli ning kohale saabus kuus kiirabiautot. Mitmed ratturid on viidud haiglasse. Esialgsetel andmetel on kuue sportlase vigastused kõige tõsisemad.

Luksemburgi portaal lequotidien.lu kirjutas algselt, et üks rattur on isegi koomas. Hiljem tuli aga korraldajatelt kinnitus, et ühegi sportlase elu ohus ei ole ja neljas etapp toimub plaanipäraselt.

Aksel Nõmmela meeskond Leopard Cycling teatas oma Twitteri leheküljel, et ka eestlane sattus kukkumisse, kuid temaga on kõik korras. Igaks juhuks viidi Nõmmela siiski haiglasse arstlikku kontrolli.

Hiljem selgus, et Nõmmela vigastas parema käe väikest sõrme ning läheb veel täna õhtul opilauale. “Mul on murd parema käe väikse sõrme luus, mis käelabasse tuleb,” teatas Nõmmela portaalile rattauudised.ee.

Eesti Jalgratturite Liidu peasekretär Urmas Karlson ütles Delfile, et Mihkel Räim osales samuti kukkumises, kuid ka tema pääses tõsisemate vigastusteta. Sama kinnitas ka Mihkli isa Riho Räim. Mullu Eesti parimaks täiskasvanute rattatreeneriks valitud Riho Räim ei ole aga oma pojaga veel ühendust saanud, sest ratturite isiklikud asjad (k.a telefonid) on finišipaigas.

Mihkel Räim kommenteeris hiljem Facebookis: "9 km-l oli kiire laskumine ja ühel hetkel minu ees olevad poisid hakkasid kukkuma. Selline tunne oli nagu vanajumal mängiks bowlingut ja viskab kõik kurikad pikali. Sellest kukkumisest ei olnud võimalik enam pääseda, pidama saamine oli võimatu ning eriti rõvedaks tegi asjaolu, et tee ääres oli mõlemal pool kivist müür. Mina kukkusin teiste ratturite otsa ja imekombel pole mul pea ühtegi kriimustust, põlv teeb hetkel veidi valu, aga arvestades seda, mis vigastused teistel on, siis ma olen ikka õnnesärgis sündinud. Tavaliselt ma kõrgematesse jõududesse ei usu, aga täna küll miski päästis mind halvimast."

6-7 ratturit murdsid tema sõnul täna rangluu.

Õnnetusest pääsenud ratturid sõitsid hiljem üheskoos finišisse, kuid sõidu võitjat täna ei selgitatud.

After just 30mins, race is neutralised. Grande chute! Multiple injuries but well serviced by #flechedusud med staff pic.twitter.com/OqZUzBXY7R
— Team RaceClean (@TeamRaceClean) May 6, 2016