Traagiline juhtum leidis aset raja 74. kilomeetril Guildfordis. Kohapeal üritati teda elustada ja viidi haiglasse, kus ta siiski hiljem surnuks kuulutati.

Kris oli üks neist 12 ratturist, kes läksid rada läbima eesmärgiga koguda raha Woking Hospice fondile, läbi mille saavad valudele leevendust progresseeruvate surmavate haiguste käes kannatavad West Surrey piirkonna elanikud.

"Ta ema ütles, et ta suri tegevuse käigus, mida ta armastas ning pühendas kõik annetused Krisi mälestuseks," ütles ürituse pressiesindaja Eurosporti vahendusel. Sajad inimesed on pärast seda Krisi fondi leheküljele oma kaastundeavaldused jätnud ning annetanud kokku üle 20 000 Inglise naela.

Cook kukkus kokku mõni minut pärast seda, kui oli oma tüdruksõbralt eest ära sõitnud ja öelnud, et kohtub temaga tõusu lõpus.

"Seal polnud ühtegi parameedikut, ainult paar korraldajate masinat. Talle tehti suust-suhu hingamist, kui me 20-30 minutit kiirabi saabumist ootasime," ütles Krisi tüdruksõber Nicola Tait.

"Parameedikud andsid talle elektrišoki ning viisid ta haiglasse. Mina pidin tulema koju ja ootama. Politsei helistas ja tuli kohale koos meditsiinilise taustaga võistluse korraldajaga ning nad ütlesid, et olukord on halb."