Linas Rumšas suri tänavu 2. mail ning ametivõimude kinnitusel oli Itaalia klubisse Altopack-Eppela kuulunud ratturi surma põhjuseks dopinguainete tarvitamine.

Uudisteagentuuri SID andmetel on Itaalia politsei läbi otsinud nii Rumšase perekonna maja Luccas kui Altopack-Eppela meeskonna presidendi elamise. Ajaleht Gazzetta dello Sport kirjutab, et läbiotsimisel leiti dopinguaineid ja ravimeid.

Üldse on uurimise all viis inimest, keda kõiki kahtlustatakse dopinguainete levitamises, varastatud kaubaga äritsemises ja antidopingu reeglite rikkumises.

Raimondas Rumšas, kes saavutas 2002. aasta Tour de France`il kolmanda koha, on ka varem dopingusüüdistustega kokku puutunud. 2002. aasta Tourilt koju sõites peeti kinni tema naine Edita, kelle masin oli täis keelatud aineid. 2006. aastal jõuti kohtuotsuseni ning leedukale ja tema naisele määrati dopinguainete omamise ja maaletoomise eest neljakuuline tingimisi vanglakaristus.

Rumšas andis karjääri ajal ka positiivse dopinguproovi, kui jäi 2003. aasta Giro d’Italial vahele EPO kasutamisega ja sai aastase võistluskeelu. Ühtlasi tühistati tema kuues koht Girol.