Tänavune Jõulumäe sõideti tagurpidi – enne Ikla poolne ring ja seejärel Uulu suunal, enne kui võistluskeskusesse naasti. Peagrupp püsis koos tervelt 20 kilomeetrit, seejärel panid lätlased omavahelise koostööna paremuse maksma. Finišis oli esimesena päral Oskars Muiznieks, teine Ivars Prokofjevs, kolmas Dimitry Sorokin.

Esimene eestlane oli neljandana lõpetanud Caspar Austa, kohe tema järel Sten-Erik Ottender ning Peeter Tarvis juunior. Viimasele läks ka sarja üldliidri särk.

Lätlaste saagiks sai ka Eurpargi mäefiniš (Muiznieks), vaid Küüslaugufesti vahefiniši napsas lõunanaabrite eest Austa. Naiste võit kuulus täna Janelle Uibokandile.

“Veidi kahju täna, et Greetet polnud, tunne on pärast Austria ja Slovakkia rattauure nii hea, et….”, spekuleeris Janelle. Kuivõrd selle hooajal pidevalt võite noppinud Greete Steinbrug täna ei startinud ning seetõttu tal vajalaikku kuute sõitu kirjas veel pole, kuulub naiste liidrisärk enne viimast etappi veel Merili Sirvelile.

Võistkondlikult võitsid Jõulumäel sarja üldvõidud kindlustanud KoMo/Veloplus meestest ja Hawaii Express/Cyclon naistest. Hansgrohe kiirenduskilomeetri nobedaimad olid täna Anti Arumägi ja Mari-Liis Mõttus. Arumägi seljas on kiirenduskilomeetri liidrisärk, naistest juhib Maris Kaarjärv.

Gardena maaratoni kiireim oli Ivo Irbe, FruitXpressi poolmaratoni võitis Joosep Veelma. Põltsamaa lastesõitude võidud viisid koju Loore Lemloch ning Markus Aleksander Saar.

Estonian Cup sarjas jääb sõita veel vaid üks etapp ning sarja ajaloo jooksul esmakordselt toimub see mandri-Eestist väljapool, Karujärve ümbruses Saaremaal.