USA-s registreeritud profiklubi Team Illuminate esindav Laas kukkus pahasti umbes kuu aja eest Hispaanias Gironas toimunud treeningul. Pika treeningpäeva lõpus tegi ta veel viimase sprindiharjutuse, mille ajal purunes rattal kett. Laas lendas suure hoo pealt asfaltile ja oli avatud nagu anatoomia õpik. „Ma pole nii lõhki kunagi olnud,“ meenutab rattamees valusat hetke. „Tundsin kohe, et luud jäid terveks, aga marrastusi jagus üle terve keha. Reielihas sai sellise obaduse, et mitu päeva ei suutnud jalga kõverdada.“ Laas kosus kukkumisest kümmekond päeva, siis õnnestus uuesti treenima hakata.

Viimane rahvusvaheline võistlus jääb 24-aastasel Laasil juulikuu algusesse, kui ta tegi kaasa Sibiu velotuuril Rumeenias. Tänavused neli UCI kategooria võitu pärinevad aprilli- ja maikuust, kui tartlane sähvatas Tai ja Jaapani velotuuril sprindifinišites.

Eesti koondise võistleb Balti Keti velotuuril koosseisus: Martin Laas, Gert Jõeäär, Steven Kalf, Siim Kiskonen, Kristjan Johanson ja Gert Kivistik. Spordidirektoriks on Jaan Kirsipuu.

Eestlased loodavad üle pika aja võidurõõmu tunda. Viimati suutis Balti Keti velotuuril silma paista Mihkel Räim, kes võidutses 2013. aastal Leedus peetud etapil. Hiljem pole täistabamust tulnud. Eesti Vabariigi juubeliaastal tuleb viga parandada!

Balti Keti velotuur 2018 etapid:

23. august - Proloog 4,8 km (Tallinn, Pirita)

24. august - Esimene etapp 156 km (Tallinn, pidulik start Toompealt ja finiš Pirital)

25. august - Teine etapp 155 km (Läti, Valmiera - Sigulda)

26. august - Kolmas etapp 160 km (Leedu, Penevežys - Vilnius)