"Vattide taluvus ja maksimaalne hapniku tarbimise võime (VO2 max) on mul Froome´iga sisuliselt sama. Küll on meil väike kaaluvahe, tippvormi juures kaalun temast kilo enam. Ka veri on tal pisut parem," andis Taaramäe võrdluses väikese eelise siiski Froome´ile.

"Aga neid komponente, millest tulemuse tegemine sõltub, on kordades rohkem kui eelpool nimetatud näitajad. Näiteks mentaalne valmisolek, sõiduasendi ökonoomsus, toitumine, treeningmetoodika jne," loetles Taaramäe.

Olgu nende ülejäänud näitajatega kuidas on, aga võrdlus Froome´i füsioloogiliste näitajatega peaks andma Taaramäele meelekindluse, et ta ei pruugi olla suurtuuride võitjast üldsegi kehvem. Ning seda on rattasadulas maru hea teada, eriti hetkedel, kui valu piiril kõrgmägedes tõusudest ülespoole rühitakse.

Muide, Katjuša detsembri laagrist koju saabunud Taaramäe teeb Jõulupühade eel veel viimase võistluse Astana särgis. Tartus Ropkamõisa pargis toimub laupäeval, 19. detsembril Jõulukross, kus meeste põhiklassis on lisaks Taaramäele kindlasti stardijoonele minemas Caspar Austa, Vahur Valvas, Martin Laas.

Võistluspäev algab kell 12 ja lõpeb orienteeruvalt kell 15.