"Maanteesõidu EMi korraldamine oli tegelikult enamat kui neli päeva augusti alguses. See oli neljaastane projekt, mille peamiseks eesmärgiks oli tollase tugeva noore rattapõlvkonna arengu toetamine. Tartus toimunud EM oli selle tsükli nö pidulik lõpp ja nende eelviimane suurvõistlus amatööride hulgas, mis omakorda sillutaks teed jalgratta profimaailma," ütles Klubi Tartu Maraton juhatuse esimees Indrek Kelk.

Nimetatud põlvkonda kuulusid kõik kolm tänavu sügisel profilepingu sõlminud meest - Mihkel Räim, Martin Laas ja Aksel Nõmmela.

"Lisaks suurele tunnustusel kõikidele korraldajatele tahame kindlasti ära märkida sel aastal jalgrattaliidu aasta treeneri auhinna saanud Riho Räime kui inimest, kes oli selle sama EMi eelse noore tiimi projekti üks põhilisi eestvedajaid aastatel 2012-2014 ja tänu kelle väsimatule entusiasmile ja usule noorte meeste tulevikku me EM-i korraldusõiguse taotluse 2012 üldse esitasime," lisas Kelk.

6.-9. augustini Tartus väldanud maanteesõidu Euroopa Meistrivõistlused oli viimase kümnendi suurim rattasündmus Eestis, mis tõi ülikoolilinna kokku kogu Euroopa juuniorite ja U23 rattaparemiku.

Eestlaste parima tulemuse eest hoolitses tänavuse Tour of Estonia võitja Martin Laas, kes oli U23 grupisõidus kuues.