"Viimastel aastatel on riigi panus rahalises mõttes pidevalt vähenenud ja kindlasti on oma jälje jätnud Balti Keti velotuuri sünd. Ega üldisesse katlasse raha juurde pole tulnud, seda on lihtsalt ümber jagatud. Samal ajal kui toetus väheneb, läheb elu pidevalt kallimaks. Põhitegemiste kõrvalt on tuuri korraldamine ühiskondlikel alustel läinud sedavõrd keerukaks ja aeganõudvaks, et otsustasime vähemalt aastaks aja maha võtta. See ei välista, et 2014. aastal võime uuesti jätkata. Peab maha istuma ja mõtisklema, kas ja kuidas üldse jätkata. See pole kunagi olnud teenimise projekt, vaid tahtmine teha head võidusõitu. Ma ei ole nõus kehvemini tegema kui seni, kuid see vajab teatud ressurssi," selgitas omi mõtteid Räim, kes seisab velotuuri korralduskomitee eesotsas 1993. aastast.

"Ka tänavuse velotuuri asjad on veel lõpetamata. Aga ilusa numbriga 55. velotuur tuli ära teha, endal oleks hinges muidu kripeldama jäänud. Alaliidu juhatuse seisukohta velotuuri ärajäämise osas ma veel ei tea, minu otsusest teadsid seni väga vähesed inimesed. Eks paistab, millised reaktsioonid tulevad ja kas velotuuri olemasolu üldse vajalikuks peetakse," loodab Räim konstruktiivset tagasisidet.

Baltikumi pikima traditsiooniga velotuur toimus esmakordselt 1957. aastal. Seni vaid ühel korral, 1990. aasta segastel aegadel jäi mitmepäevasõit toimumata. Aegade jooksul on velotuuri võitnud hilisem proffide grupisõidu maailmameister Romans Vainšteinš, olümpiavõitja Aavo Pikkuus, Tour de France´i sprindifinišites säranud Jaan Kirsipuu jt.