Kui 18. septembril toimuv Tartu Rattamaraton saab järgmisel pühapäeval 19-aastaseks, siis päev pärast Rattamaratoni, 19. septembril, tähistab 53-kordne rattavõistluste finišeerija oma 75. sünnipäeva.

Mis on aidanud tal niivõrd head vormi hoida, et pikad rattadistantsid läbida? “Eks natuke vedanud ole, aga ikka järjepidevus. Panen alati kirja, kui palju kilomeetreid trennis läbinud olen – see distsiplineerib,” sõnas Laas.

Tegeva rattatreenerina tegutsenud Laasi sõnul suutis ta veel 40-aastasenagi poistega trennis võidu sõita. 1. Tartu Rattaralli toimumisaastal oli Laas vahetult loobunud tegevtreeneri kohast ning esimene vaba hooaeg võimaldas ka temal Rattarallist osa võtta. “Ja nii see jäigi käima, pole tahtnud vahele jätta,” lausus Laas.

Lisaks järjepidevusele on Laasi sõnul motiveerinud teda rattavõistlustel osalema ka rattasõidust saadav emotsioon, mõnu ja tahtmine distants läbida. Samuti teeb mees sporti, et hoida oma tervist. Kui vanasti sõitis Laas rattavõistlustel tulemuste peale, siis nüüd naudib ta enda sõnul lihtsalt teistega koos kaunil Lõuna-Eesti maastikul kulgemist.

Maailma suuruselt kolmandale maastikurattasõidule on viimastel andmetel end kirja pannud 4189 ratturit. Põhisõitude starti on oodata ligi 5000 sõitjat. 19. Tartu Rattamaratonile on kuni reede südaööni võimalik registreerida veel soodsama hinnaga.