"Mallorca sõite on kokku neli, aga mina osalen vaid kahel viimasel," teatas hooaja avalöögist Jõeäär, kes viibib Cofidisega nädalases treeninglaagris Hispaanias. Nädala lõpus läheb meeskond otse laagrist hooaja alguse esitlusele Põhja-Prantsusmaale Roubaix´sse, ja sealt edasi algab juba võistluskarussell.

Mis on Jõeääre hooaja suuremad sihid? "Esimene suurem siht on märtsi alguses toimuv West-Vlaanderen kolmepäevasõit Belgias, mille ma tunamullu võitsin. Seal tahaks heas löögihoos olla. Suurematest kevadistest klassikutest ei oska ühtegi eraldi välja tuua, sest mul pole tulemust, mille pinnalt ühte või teist sõitu eelistada. Loodan, et sel aastal õnnestub mõnel suuremal sõidul märk maha saada," rääkis Jõeäär kevadistest plaanidest. "Olümpiamängude rada on minu jaoks liiga raske, kui isegi mägedemehed kurdavad, et on karm. Seal ei ole mul midagi teha. Küll tahaks vormis olla oktoobris maailmameistrivõistlustel Dohas. Ja spordidirektorid andsid lootust, et üks suurtuur võiks ka minu programmi mahtuda." Cofidise meeskond on eeldatavasti joonel nii Tour de France´il kui Hispaania Vueltal.

Mullusele hooajale jättis pitseri välja löönud astma. Nüüd on Jõeääre sõnul terviseprobleem saadud kontrolli alla. "Praegu tunnen end hästi, kaebusi pole. Eks sel aastal tuleb samm edasi teha, sest Cofidisega on mul viimane aasta lepingut alles. Liigselt endale stressi ei tekita, kuid tean, et hea lepingu saamiseks on vaja tulemust näidata," tunnetab 28-aastane rattamees võistlushooaja lähenedes närvipinget.

Õnneks ei kuulu Jõeäär vähemalt hooaja alguses Cofidise esisprinteri Nacer Bouhanni lahtivedajate rongi. See annab võimaluse enda eest sõita ja tulemust üritada.