Juba sel hooajal tahetakse käima lükata noorte ja juunioride maanteeratturite Balti karikavõistlused, mis koosneks kahepäevastest etappidest. Lätis ja Leedus on sel pinnal koostöö käimas, Eesti soovib liituda. Selleks tuleb tihedas võistluskalendris leida sobivad augud.

BMX-krossis toimib Eesti ja Läti klubide tihe suhtlemine, Leedu on seni on päris kõrvale jäänud. Ala arengusse loodetakse kaasata ka teisi lähiriike, näiteks Soome. Läti näitel tasub BMX-i panustada, Baltikumist on jõutud sellel alal päris maailma tippu välja.

Oluliselt keerulisem seis on trekisõiduga, kus korralik sisetrekk on kolmest Balti riigist vaid Leedus Panevežyses. Eestis jäävad trekisõidu meistrivõistlused tänavu sootuks korraldamata, lätlaste seis pole samuti kiita. Tulevikku vaadates on üks võimalik idee ühiste meistrivõistluste korraldamine. Aastaid tagasi jagasid sarnaselt kolme riigi meistrimedaleid Eesti, Läti ja Leedu parimad maanteeprofid.

Alaliitude presidentide kokkusaamisel arutati ka Balti Keti velotuuriga seonduvat. Kui mullu ühisest panustamisest asja ei saanud, siis tänavu on kõik kolm alaliitu valmis taas korraldusele õla alla panema. Endiselt on õhus ka variant, et korraldustiimiga liitub neljanda osapoolena Soome.