Ķekava Rattamaraton kui tippspordiüritus sai alguse aasta tagasi, esimesel maratonil osales umbes 2000 jalgratturit. 

Ķekava Rattamaraton on mitte lihtsalt kõrgetasemeline spordivõistlus, see on ka kogu-pere-üritus. PF Ķekava, eralasteaia „Raibā Pupa“ sõbralik meeskond, samuti ka teised sponsorid, on lastele ja täiskasvanutele korraldanud ulatusliku meelelahutusprogrammi. Lastele pakutakse täispuhutavaid atraktsioone, teatevõistlusi ja põnevat orbitoni, nende vanemad võivad degusteerida erinevaid PF Ķekava tooteid ja võita maratoni sponsorite auhindu.

Iga osaleja võib valida sobivaima võistlusraja: spordirada (125 km) on mõeldud professionaalsetele jalgratturitele ning Rahvarada (45 km) kõigile jalgrattasõidu harrastajatele. Kõige loomingulisemad ja atraktiivsemad Läti pered on kutsutud osalema pereraja võistlusel (10 km) ning lasterajal (0,5-1 km) selgitatakse välja kiireimad noored jalgratturid erinevate vanuseklasside kaupa.

Registreerimine Ķekava Rattamaratonile toimus kuni 21. maini
veebiilehel www.maratoni.lv. Pererajale eelregistreerunute osalustasu on 9 eurot. Spordirajale ja Rahvarajale eelregistreerunute osalustasu on 13 eurot, lasteraja võistlusest osavõtt on tasuta. Võistlusradadele saab kohapeal registreeruda ka võistluspäeval, kuid osalustasu on siis suurem.