Tänase kõrgeima raskusastmega 134-kilomeetrise 20. etapi võitis Rein Taaramäe (Katjuša), Tanel Kangert (Astana) vedas aga otsustavatel hetkedel meeskonnakaaslase Vincenzo Nibali velotuuri üldvõidule.

"Kui Tanel poleks pidanud Vincenzo heaks tööd tegema, võidelnuks eestlased omavahel ilmselt etapivõidu eest," leiab Kirsipuu.

"Reinule oli tänane võit moraalselt väga oluline. Viimaste aastate tagasilöögid on pannud teda endas kahtlema, kuid selline võit annab vajalikku eneseusku kõvasti juurde," sõnab endine tippsprinter, kelle arvates oli Taaramäe tänase etapi võit grammi võrra tähtsam kui viie aasta tagune triumf Vueltal.

46-aastane Kirsipuu tõdeb, et Taaramäe on Katjuša näol leidnud omale sobiva meeskonna.

"Tiim uskus temasse ja täna said nad lõpuks ka kinnitust, et nad ei eksinud. Reinul sujub koostöö Katjušas oluliselt paremini kui Astanas - seal suhtutakse temasse inimlikumalt, tema natuurile sobilikumalt. Taolisele olukorrale aitab kaasa fakt, et Katjuša ei ole sedavõrd palju mitmepäevasõitudele orienteeritud meeskond nagu Astana."

Poolteist aastat tagasi Astanast lahkunud Kirsipuu oskab oma endise meeskonna tänast triumfi samuti hinnata.

"Astana tiim on suurtuuridel töötanud hästi. Neil on olemas vastavad ratturid, kes Nibalit aidata suudavad - eile oli selleks meheks (Michele) Scarponi ja täna Tanel," lisas Kirsipuu.