Sarja avaetapi 66-kilomeetrisele maratonile antakse avastart keskpäeval ning 35-kilomeetrisele poolmaratonile 13:30. Estonian Cup peakorraldaja Allar Tõnissaare sõnul on hooaja algus alati ettearvamatu. „Esimene suurem võistlus annab esimese ülevaatliku pildi, missuguses vormis keegi uue hooaja alguses on ja kuidas on ratturid osanud hooaja eelse ettevalmistuse käigus võistlusvormi ajastada – üllatusi tõenäoliselt tuleb,“ kommenteeris Tõnissaar.

Avaetapi suurfavoriit on Caspar Austa, kuid teravat lahingut on Tõnissaare sõnul sarja viiekordsel võitjal oodata nii Alges Maasikmetsa, Peeter Pruusi, Erki Pütsepa kui Peeter Tarvise poolt. Hawaii Expressi Estonian Cupi rattasaadikute tiimis asuvad starti ka kolmikhüppaja Kaire Leibak, raadiohääl Madis Aesma, multitalent Kristel Aaslaid ja muusik Norman Salumäe.

Kokku kaheksast etapist koosnevas Hawaii Express Estonian Cup sarjas on Tõnissaare sõnul varasemate aastatega võrreldes lisandunud kuus uut etappi, mis pakuvad osalejatele rohkelt avastamisrõõmu.

Kokkuvõtliku paremusjärjestuse selgitamisel läheb nii maratoni kui ka poolmaratoni distantsil arvesse iga sõitja kuus parimat tulemust läbi hooaja. Lisaks selgitatakse aktiivseim rattur Premium7 vahefiniši punktide alusel, samuti Hansgrohe kiirenduskilomeetri parim, mille selgitamiseks liidetakse kõigi kaheksa etapi kiirenduskilomeetrite läbimise ajad. Uuendusena on alates käesolevast aastast võistlussarjas jagamisel ka EuroPark Mägedekuninga tiitel. Võistkondliku punktiarvestuse aluseks on iga võistkonna nelja parima ratturi kohapunktid kõigilt etappidelt. Iga etapi esialgsed tulemused avaldatakse hiljemalt võistlusjärgse päeva jooksul internetis aadressil: www.estoniancup.ee.

Sarja nimitoetaja Hawaii Express on 15nda juubelihooaja puhul välja pannud loosiauhinna Mongoose Argus Sport Fatbike maastikuratta, mille massiivsete paksude rehvidega saab sõita aastaläbi nii lumistel kui ka liivastel metsavahe teedel.

Sellelgi hooajal hellitab sarja ametlik autopartner Opel õnnelikku osalejat autoga. Igal etapil võidab üks osaleja nädalalõpu Opeliga, võitjale sobival ajal! Juubelihooaja õnnenumbriks on “15”. Esimesel etapil tasub kogu jõud ja kavalus mängu panna just poolmaratoni distansil, sest finišeerudes 115 kohal ongi nädalalõpp Opeliga võidetud.

Eesti esimese ja suurima Hawaii Express Estonian Cup'i rattaspordi sariürituse korraldamist toetavad Kultuurkapital, Hawaii Express, OlyBet, Opel, Premium 7, EuroPark, Arctic spordijoogid, Shimano, Kingitus.ee, Herkuless, Hansgrohe, SIS, Actual Print ja Bambona.

Lisaks sarja toetajatele tulid appi ka mitmed kohalikud toetajad Haaslava vald, HansoMK, Sahkar ning Lange Motokeskus.

Lisainfo esimese etapi kohta:

Avaetapi stardiprotokolli on tänaseks kantud üle 1000 osaleja. Hawaii Express Estonian Cup 2015 hooaja kõikidele sõitudele on registreerunud kokku 787 sõitjat.

Lange Motokeskusest alguse saava maratoni distantsi pikkus on 66 km ja poolmaratoni distants 35 km. Tegemist on täiesti uue ja kevadise 1/8/500 luurerühma lemmik rajaga, kus on natuke kruusa, üksikuid asfaldilõike, mõnusat vahelduvat metsateed, mõned singlid, pikad laskumised ja sujuvad tõusud. Maratoni start antakse keskpäeval 12.00 ning Shimano poolmaraton saab stardi kell 13.30. Uuendusena rakendatakse Vooremäe maratonil viitstarti!

Maratoniraja kõige tehnilisem ja põnevam esimene singel asub raja 17ndal kilomeetril. See on koht, mida kutsutakse rahvasuus Jansenite lõiguks, kuna see asub rajameistrite Kaupo ja Kristjani sünnikodu maadel. Premium7 vahefiniš asub Palumäe esimesel tõusul.   

Poolmaratoni kõige olulisemad sündmused toimuvad tõenäoliselt 18ndal kilomeetril, kus võetakse Vooremäe vana slaalominõlva tõus ja laskumine. Hansgrohe kiirenduskilomeeter asub avaetapil mõlema distantsi lõpus Lange Motokeskuse krossirajal, vahetult enne finišit ning see annab suurepärase võimaluse pealtvaatajatele lõpukiirendusele kaasa elada. 

Põhisõidu rajal asub viis- ning poolmaratoni rajal kaks teenindus- ja joogipunkti. SiS energiageele jagatakse teises teeninduspunktis Palukülas.

Shimano poolmaratoni rajale stardib üle 300 osaleja. Herkuless lastesõidud, millest möödunud aastal võttis osa keskmiselt 150 last, toimuvad Lange Motokeskuses asuvas võistluskeskuses.
Sarja korraldajad üllatavad osavõtjaid loosiauhinnaga. Sarja nimitoetaja Hawaii Express on 15nda juubelihooaja puhul välja pannud auhinna Mongoose Argus Sport Fatbike maastikuratta. Fatbike on uus trend maastikuratta maailmas. Tegemist on massiivse paksude rehvidega rattaga, millega saab sõita aastaläbi. Eriti sobilik on selline ratas meie lumistel ja liivastel metsavahe teedel.

Hawaii Express turundusjuht Priit Salumäe sõnab: “Soovime, et Mongoose Argus Sport Fatbike jõuaks mõne rattasõidu huvilise koju ning annaks talle indu ja jaksu treenida aastaringselt.“

Rattasarja peakorralda Allar Tõnissaare sõnul on loosimissüsteem üles ehitatud selliselt, et see soosiks järjepidevat osalemist. „Igalt etapilt läheb Fatbike-i loosikorvi 10 nime – 8 maratondistantsilt ja 2 poolmaratonidistantsil osalenud ratturit,“ selgitas Tõnissaar. "Loosimisel on fortuunaks Herkuless lastesõitude parimad,“ lisas ta.

Pärast kõigi kaheksa etapi toimumist loositakse kaheksakümne nimesedeli seast hooaja pidulikul lõpetamisel oktoobris välja õnnelik võitja.