Author on Tšehhi kaubamärk ja Eestis üks suurema levikuga rattamarke. Authori kauplustes on rattaid igale maitsele — valida saab ligi 120 mudeli hulgast. Võimalik on tellida ka interneti kaudu, olles varem müüjaga kokku leppinud ratta eelistuses ja lisavarustuses.

Firma juhataja Lembit Talpsepa sõnul tegi eelmisel aastal Eestis suure läbilöögi 29-tolline maastikuratas, mis on kooslus universaal- ja maastikurattast. See oli varem hinnaklassilt pigem sportlase pärusmaa, aga nüüd on kättesaadav ka harrastajale. 29-tollise rattaga on kergem sõita, sest ratta läbimõõt on suurem, vajadusel saab ka kitsama kummi alla panna, et sõitu asfaldil veelgi kiiremaks muuta.

Populaarne universaalratas või hoopis linnaratas

Suur osa inimesi kasutab ratast nii metsasteel kui ka asfaldil sõitmiseks ja selleks on pakkuda hea lahendus, kus ühendatud kaks. Tegu on hübriid- ehk universaalrattaga. See on suurema, 28-tollise rattaga, millel on kitsamad kummid ja suurem ülekanne ning püstisem sõiduasend. Universaalratas on kerge ja väga hea veeremisega liikumisvahend, mis ei jäta sind hätta ka metsateel.

Linnaratas on mõeldud eelkõige neile, kes sõidavad lühemaid otsi ega kipu maastikul sõitma. Linnaratas on klassikaline, kus on peal kõik vajalik: helikell, porilauad, reflektorid, pakiraam, tugijalg, pimedal ajal saab sisse lülitada esi- ja tagavalgustuse.

Eraldi seeria AUTHOR SPORT LADY on sportliku stiiliga

See Author jalgrataste seeria on mõeldud naistele, kes eelistavad meesteraami. Rattal on pisut väiksem kaugus juhtrauani, veidi pehmem esiamort, laiem sadul, kõrgus maast veidi väiksem, et oleks rattalt maha tulek veidi ohutum ja samuti on lühemad vändad.

Hulganisti eeliseid

Authori kõrgema hinnaklassi rattad on vastupidavamad ja sobilikud suurema kasutusintensiivsuse puhul. Ratta koostamisel on kasutatud väga kvaliteetseid osasid, mis taluvad suuremaid koormusi ka ekstreemsetes tingimustes.
Hinnakategooriates on täpselt paigas ka reegel, et ratta kõik komponendid on samast kvaliteediklassist. Nii ei juhtu, et käiguvaheti on küll paremast, aga muud osad madalamast kategooriast.

Müügijuht Illimar Mätliku sõnul on Authori ratastele rikkalik lisavarustuse valik. Kõikidele ratastele saab osta pudelihoidja, porilauad, sadula või raami külge rattakoti, kuhu saab panna kergema vihmajope, võtmed, telefoni ja veidi söögipoolist jõuvarude täiendamiseks, Sageli ostetakse ka tugijalg. Eriti oluline on see linnarataste puhul, aga ka lasteratastel on tugijalg heaks abimeheks — nii ei ole põhjust ratast külili maha panna ja on parem ratast hoida.
Kui tegu on juba sportlikuma inimesega, siis tasub mõelda spetsiaalsetele riietusele, pedaalidele ja jalatsitele — need lihtsustavad sõitu kiirematel ja raskematel lõikudel. Kui on soov pidada arvet oma sõitude üle ja jälgida sõidu ajal südametööd, siis on soovitatav mõelda ka rattakompuutri ja pulsomeetri peale. See kuvab sulle vajalikku infot ja hoiab tempo õigel tasemel, ilma et südant koormaks.

Tähtis on see, et Author paneb suurt rõhku nii disainis kui ka kvaliteedis ka odavama klassi ratastele.

Hea on meelde jätta, et raami valitakse inimese pikkuse järgi, kaal pole nii oluline. Ja mis kõige elementaarsem turvalise rattasõidu juures — mitte unustada kiivrit — see on kohustuslik alla 16-aastastele lastele, kõikile on kohustuslik rattakell, reflektorid ja tuled.

Klikkides nimetusel saad ratta kohta rohkem infot.

Author Sector
Author CA88
Author A 55
Author Seance
Author Vertigo
Author Integra
Author Mystic
Author Instinct 29
Author Traction
Author A-Matrix
Author Melody


Jaga
Kommentaarid