"Tänavune hooaeg on olnud sedavõrd keeruline ja komplitseeritud, et vahepeal tikkus vägisi peale lõpetamise mõte. Kui poleks tulnud Limousini velotuuri võitu Prantsusmaal, siis mine tea, kas leidnuksin motivatsiooni ja tahtmist ühe aasta veel tippspordis kaasa teha," tunnistas Treier Delfile.

Mullu, pärast teise lapse sündi suurde sporti tagasi tulnud tartlanna vaevles tänavu erinevate tervisehädade küüsis. Talvel tuli käia seljaoperatsioonil, kevadel tekkisid mured hingamisteedega. Selg häirib teda siiamaani ja jääbki häirima. "Hommikuti tõusen nagu vana inimene, selg kange ja valulik. Kuu aja eest Itaalias olin olukorras, kus seljavalu läks taaskord sedavõrd ägedaks, et sõitmine oli täielik piin. Õnneks on ka helgemaid päevi, kuid enamasti sõidan läbi valu."

Terviseprobleemidest lähtuvalt oli Treier kaalumas otsust, et valmistuda Londoni olümpiahooajaks kodus ning loobuda profiklubide pakkumistest. "Selle kõige suurem miinus on vajaliku võistluskalendri puudumine. Kui tahad tulemust saavutada, tuleb eelnevalt parajal hulgal võistluskilomeetreid koguda ja Eesti koondisega jääks see pool lahjaks. Tõenäoliselt sõidab Grete tuleval hooajal siiski Itaalia klubis S.C. Michela Fanini Rox," sõnas treenerist abikaasa Edgari Treier.

Londoni pääse on Treieril sama hästi kui taskus. Kuigi reiting, mille põhjal riikidele kohti jagatakse, läheb lukku alles tuleva aasta mais, tundub punktivaru juba praegu piisav. Septembri alguse seisuga hoidis Treier UCI edetabelis 52. kohta, Eesti oli riikide arvestuses 17. positsioonil.