Ka tuuri kokkuvõttes jätkab Kangert esimeste seas, jagades 14-sekundilise kaotusega 7. - 55. kohta.

Astana meeskonna ettevalmistus tuuriks võttis traagilise pöörde, kui vaid mõned nädalad tagasi hukkus nende liider Michele Scarponi.

"Meie ettevalmistus Giroks on olnud kohutav, halvim, mida keegi võib kunagi ette kujutada. Sellest hoolimata oleme siin, kaheksa vaprat sportlast, kes üritavad endast Michele ja Astana meeskonna auks kõik anda," sõnas Kangert Astana kodulehele.

"Esimesed kaks etappi on olnud küllaltki keerulised - rada ei ole olnud kõige lihtsam ning kiirus on olnud kõrge. Tänagi oli esimese 180 kilomeetri jooksul kõrguste vahe 3300 meetrit," selgitas 30-aastane eestlane.

"Minu jaoks on see Giro justkui omamoodi seiklus. Ma ei saa praegu öelda, kas hea või halb, aga teistsugune kindlasti. Üritan elada ja sõita päev korraga ning endasse haarata iga sekundit."

"Oma karjääris olen alati olnud rattur, kes teeb suurtuuridel häid sõite - minu parimad sõidud tulevad just viimasel nädalal. Vaatame, mida Giro esimese poole järgmised etapid toovad - mina annan endast kindlasti parima!" kinnitas eestlane.

Homme sõidetakse Girol kõige "sprinterlikum" etapp - vaid 148-kilomeetrine ning suurte tõusudeta trass viib ratturid Tortolist Cagliarisse.