1988. aastal Giro d'Italia etapi võitnud sakslasele kirjutas sotsiaalmeedias järelhüüde teiste seas tema kunagine konkurent ja skandaalne tiimijuht Johan Bruyneel: "Olin Andreas Kappesi surmast kuuldes šokeeritud. Ainult 52-aastane, alati stiiline mees. Tundsin Andreast juba amatööriajast, kui me olime 18-19-aastased. Ta oli alati sitke rivaal. Puhka rahus, vend!"

Ajal, mil rattasport oli dopingust läbi imbunud, ei jäänud ka Kappes keelatud ainetest kaugele. Ta sai 1997. aastal kuuekuulise võistluskeelu nandrolooni eest ning jäi uuesti vahele 2000. aastal, kuid pääses tookod väitega, et keelatud aine sattus tema kehasse saastunud toidu kaudu.

Pärast sportlaskarjääri lõpetamist 2008. aastal töötas ta pikalt aknapesijana ning naases rattaspordi juurde Neussi kriteeriumi korraldades, mis toimub traditsiooniliselt peale Tour de France'i. Tänavune Tour de Neuss stardib homme.

"Võistlus toimub planeeritult, kuigi juhtub mõjutab meid kõiki tugevalt," ütles võistlust korraldava Neussi rattaklubi esimees Stephan Hilgers, kes lisas, et Kappesi mälestuseks peetakse homse sõidu eel minutiline leinaseisak ja ratturid kannavad varrukatel musti linte. Teiste seas stardivad seal sellised tipud nagu Andre Greipel ja Rick Zabel.

Kappes oli Neussi rattaklubi spordidirektor.