Õnnetus juhtus esmaspäeval Šveitsis Ullrichi kodu lähedal. 1997. aasta Tour de France'i võitja Audi A6 põrkas kokku ristmikul teise autoga ning tabas enne põllule sõitmist veel kolmandatki.

Politsei on öelnud, et õnnetuse põhjustanud juhil tuvastati alkoholijoove. Ullrich on oma osaluse avariis avalikult üles tunnistanud, küll aga mitte purjuspäi sõitmist.

"Ma olin stressis, tulin kohtumiselt ning tahtsin nii ruttu kui võimalik koju jõuda. Jumal küll, see võib juhtuda igaühega. Alkohol ei olnud mängus," ütles Ullrich ajalehele Blick.

Ometi on Ullrichil varemgi purjuspäi sõitmise eest load ära võetud. See juhtus 2002. aastal, kui ta tegi avarii oma Porschega.

Ullrich tunnistas paar aastat tagasi üles oma osaluse ulatuslikus veredopingu programmis "Operatsioon Puerto" ning sai rahvusvaheliselt spordiarbitraažilt kaheaastase võistluskeelu. Lisaks tühistati sakslasel kõik tiitlid ja tulemused alates 1. maist 2005. Karjääri lõpetamisest teatas Ullrich 2006. aastal pärast T-Mobile tiimist vallandamist. 


Foto: AFP/Scanpix. Ullrichi ja ülejäänud kahe õnnetuses osaleja masinad.