"Ausalt öeldes ei maganud ma võidujärgsel öösel hästi," möönab Läti profiklubi Rietumu-Delfin särgis Euroopa meistrivõistlustel startinud Pruus. "Mõtted uitasid ringi ja elevus oli hinges. Ega kõik pole veel päris kohale jõudnud, millega hakkama sain."

26-aastane Raplamaa mees on Sigulda rajaoludega hästi kursis. Ta sõidab täiskohaga lõunanaabrite juures alates 2013. aastast ja kogu aeg on tema võistluskalendrisse mahtunud ka Läti erinevate maastikurattasarjade maratonid. "Teadsin rada hästi ja see on hoopis mägisem trass kui Otepää-Elva sõit, kus jagati EM-medalid seitsme aasta eest," tõi Pruus välja erinevuse. Kindlasti oli ka konkurents märksa tihedam, sest maastikurattamaratonid koguvad aasta aastalt üha suuremat populaarsust. Ja kuigi Pruusil olid tiitlivõistluste eel medalimõtted peas, siis võib võitu julgelt pidada üllatuseks. Mõistagi meeldivaks üllatuseks.

Pruusi kommentaar sõidule: "Kohe algusest pandi tempo peale. Teisi eestlasi ma pärast starti enam ei näinudki. Eelnevalt leppisime küll kokku, et võiks teha koostööd, aga reaalselt sõitis iga üks iseenda eest. Võistlus toimus 34 km pikkusel ringil, mida läbiti kolm korda. Avaringiga jäi ette umbes 20 ratturit. Teise ringi lõpus saime jooksutõusul kolmekesi eest ja nii jäigi. Sel hetkel jõi lõpuni umbes 40 kilomeetrit. Ise tegin alguses kolmikust kõige vähem tööd, sest äramineku järel olin korralikus võlas. Õnneks taastusin ja suutsin õige pea portugallase ning tšehhiga võrdselt vahetusi võtta. Medalid jagasime kilomeetrisel finišitõusul, mis kulges asfaldil. Portugallane Tiago Ferreira ründas esimesena ja kuna tšehh Kristian Hynek ei reageerinud, siis mõni hetk hiljem kiirendasin ise. Tšehh jäigi. Portugallasega püsis väike vahe terve tõusu, alles päris mäe otsas sain ta kätte. Aga teadsin, et ta ründas liiga vara ja olin kannatlik. Rahvas ergutas meeletult. Mäe otsas oli eelis juba minul."

Pruusi võiduaeg 3:28.38, Ferreira kaotas kahe sekundiga. Hynek oli finišis Pruusist 43 sekundit hiljem. Mullune maastikurattamaratoni maailmameister Alban Lakata (Austria) pidi leppima kuuenda kohaga (+4.50).

Tänavune MM toimub 26. juunil Prantsusmaal ja värske Euroopa meistrina peaks stardijoonel olema ka Peeter Pruus.