Kolmanda koha hõivas Silver Mäoma 4-sekundilise kaotusega võitjale. Esikümnes lõpetasid eestlastest veel Karl-Patrick Lauk (4. koht), Greg Hallop (7.), Norman Vahtra (8.) ja Janar Juss (10.).

Alates sõidu keskpaigast oli pidevalt ees 5-6 liikmeline jooksikute grupp, kus oli pidevalt sees ka Mihkel Räim.

„Eestlastel omavahel tõrkeid polnud, koostöö töötas ilusti. Aga sakslased püüdsid sellest teha profisõidu. Niimoodi ikka tegelikult Tartu Rattarallit ei sõideta,“ kommenteeris sõitu teise koha omanik Mihkel Räim. Saksa koondis vedas mitme mehega tervet sajaliikmelist suurt gruppi järgi ja Eesti mehed suurt vahet sisse ei saanud.

Peagi vajusidki jooksikute hulgast mõned mehed välja ja suurest grupist liitusid värskemate jalgadega mehed nende asemele. Teiste hulgas ka soomlnane Matti Manninen.

„Õnnestus pääseda jooksikute gruppi ja seal saime ilusti tööd teha, vahe pikaks kasvatada uuesti,“ kommenteeris sõitu Manninen. „Lõpus oli juba sentimeetrite mäng ja hea, et nii läks,“ lisas napilt Räime edestanud Manninen, kelle jaoks see oli juba viies Tartu Rattaralli.

„Teadsin, et Manninen on kiire jalaga. Aga vähemalt ei võitnud sakslane. Korra on sakslased Eesti riigi juba üle võtnud, seda ei saanud teist korda lasta juhtuda. Matti on õnneks nagu oma poiss, saab eesti keelest ka aru,“ lisas Räim.

Naistest oli kiireim Liisa Ehrberg, kes konkurente mäekõrguselt edestas. Ühtlasi oli see Ehrbergile juba neljas Tartu Rattaralli võit. „Minu strateegia oli see, et tahtsin peagrupis lõpuni püsida. See oli vist minu karjääri kõige raskem Tartu Rattaralli, kuna pundis oli tempo nii kõva, aga sain hakkama, püsisin lõpuni pundis,“ kommenteeris Ehrberg.

Ehrbergi aeg oli 3:04.11 ehk kõigest neli minutit aeglasesm kui meeste võitjal ja üldkohaks kujunes tal 41. Naistest lõpetas teisena Sille Puhu (3:19.53) ja kolmandana Iina Lumiaho (3:28.11).

Tartu Maratoni Kuubiku liidriteks kerkisid naistest Sille Puhu ja meestest Allar Soo.

Järgmine Tartu Maratoni Kuubiku sarja võistlus 10. Tartu Rulluisumaraton toimub 21. augustil.