Elioni rattamaratonide sarja kuuluva võistluse võitja Erki Pütsep klubist Fixus Sport tunnistas pärast

finišit, et see oli tema elu üks paremaid sõite ja võite.

Pütsep lisas, et tundis juba sõidu alguses, et on väga heas vormis ning et on selle maratoni favoriit. Suuresti tema jõupingutuste tulemusena jäi liidrite grupp maratoni käigus pidevalt väiksemaks
ning sõidu teisel poolel jäid võidule konkureerima Pütsep ja Mulgi maratoni kolmekordne võitja Alges Maasikmets.

Viis kilomeetrit enne lõppu tegi Pütsep viimase ja otsustava kiirenduse ning finišis oli tema edu Maasikmetsa ees 17 sekundit. 

Maratoni ainsa vahefiniši võitnud Maasikmets nentis, et vihma ja pori tõttu tundus seekordne Viljandimaa metsades ja põldudel sõidetud maraton hoopis teistsugune kui tavaliselt. "Üks ja sama rada võib kuiva ilma või  vihmaga tunduda täiesti erinevatena," lausus ta.

Kahele paremale järgnes Raido Kodanipork (Arctiv Sport Club I) ja tema kaotas võitjale 1 minut
ja 45 sekundit. Kolmanda koha mees pidi aga enam kui 40 kilomeetrit heitlema rajal lisaks porile ja katkise rattaga, sest tema tagumine pidur purunes sõidu esimesel kolmandikul. 

Naiste arvestuses võitis Viljandis Maaris Meier, kes üldarvestuses oli 76. kohal ja Erki Pütsepale kaotas ta 26 minutit ja 39 sekundit. Parima 23-aastase ratturina lõpetas Ivo Suur neljanda kohaga ning juunioride arvestuses võidutses Sten Sarv, kes üldarvestuses oli üheksas.