Tegemist on Eesti U23 maanteekondise baasklubiga, kuhu koondise kandidaatidest kuuluvad Siim Kiskonen, Kristjan Johanson, Kristo Prangel, Joosep Sankmann ja Rait Ärm. Lisanduvad veel kaks kogenumat meest - meeskonna kapten Oskar Nisu ning Norman Vahtra.

Sõitjad lahkuvad Eestist juba loetud päevade pärast, 16. jaanuaril. Ees ootab kolm nädalat vältav treeninglaager Hispaanias. Sealt minnakse edasi Türki, kus tehakse hooaja esimesed stardid. Seejärel sõidud Belgias ja Prantsusmaal ning koju tagasi tullakse tagasi alles 5. mail.

"Sel aastal on meeskond palju ühtlasem," kinnitab tiimi spordidirektor Rene Mandri. "Tahaks kohe hooaja alguses tulemuse osas märgi maha saada. Seetõttu oleme ka treeningmudelit muutnud, intensiivsust lisanud. Talve jooksul käisime kolmel korral Leedus Panevežyse trekil harjutamas, tundus et mõjus hästi."

Mandri sõnul on tal soov hooaja esimeses pooles Norman Vahtra mõnda Belgia profiklubisse sokutada. Testide põhjal on Vahtra võimekus proffide tasemel, aga tulemuseks pole õnnestunud võimekust esialgu realiseerida. "Tema testide näitajad on sarnased Gert Jõeääre omadega," täpsustab Tallinna Ülikooli spordibioloogia teadur Indrek Rannama, kes ratturitega juba aastaid teste läbi viinud. "30ne sekundilise spurdi keskmine võimsus on 1200 vatti, enamikul jäävad need numbrid 800-900 vatti juurde. Aga, et seda võimsust tulemuseks vormida, tuleb finišispurdi alguseks olla õiges kohas. Puhtalt võimsusest ei piisa."

Cycling Tartu alustas ühtlasi laiapõhjalist koostööd Tartu Ülikooli Akadeemilise spordiklubiga (TÜASK), et tiimile tuleks tagalast pidevalt järelkasvu. Noorsportlastel on eeskujud ja väljund, lisaks saadakse väärtuslikke teadmisi. TÜASK omalt poolt tagab Cycling Tartu sõitjatele spordibaaside kasutuse ning aitab ka teaduspõhise poolega.

Videokokkuvõte esitluselt: