Kulik tõusis ka uueks üldliidriks ning edestab nüüd soomlast Matti Mannineni 6 sekundiga.

Balti Keti velotuuri teine päev algas keskpäeval piduliku stardiga Pärnust, kust ratturid suundusid esmalt Paikusele tehnilisse starti. Esimene olulisene hetk oli Kilingi-Nõmmes, kus vahefinišis jagati nii punkte kui preemiasekundeid. Kiireimaid jalgu näitas Rootsi kontinentaaltiimi sõitja Gustav Höög, kes edestas tihedas konkurentsis Venemaa koondise sõitjat Mamir Staši ja Andrei Kulikit.

Kaks tundi kulus, et peagrupist eralduks punt rattureid. Neljakesi pääsesid eest Leedu koondise sõitja Zydrunas Savickas, lätlane Andris Vosekalns (Rietumu-Delfin), Tirol Cycling Teami austerlane Martin Weiss ning Uus-Meremaa tiimis sõitev jaapanlane Yuma Koishi. Pundi edu oli parimal hetkel üle nelja minuti. Nende vahel otsustati ka Tõrva vahefiniši saatus. Napid 150 meetrit enne valget joont alustastati sprinti ning kiireim oli seekord Savickas. Teine Vosekalns ja kolmas Weiss.

Pundi soov koostööd teha hakkas kiiresti kahanema ja paarkümmend kilomeetrit enne finišit oli peagrupp koos. Korra sai üks kolmik eest, kuhu kuulus muuhulgas ka Eesti koondise sõitja Endrik Puntso. Säärased üritused siiski edu ei toonud ja Valgas finišeeris kogu grupp koos. Viimased 900 meetrit allamäge kulgenud finišiheitluses oli kiireim Kolss-BDC sõitja ukrainlane Kulik. Eilse etapi teine mees tõusis preemiasekundite toel liidriks. Esikoha pidi loovutama Matti Manninen (Team Bliz-Merida), kes teisena kaotab napid kuus sekundit. Neli tundi ja kakskümmend kaks minutit kestnud etapi keskmine kiirus oli 44,2 km/h.

Homme tõmbab mummulise võitluslikuma ratturi särgi selga Matti Manninen, kes selles arvestuses teine. Kategooria liider Kulik stardib kollases liidrisärgis. Škoda logodega kaunistatud rohelist värvi aktiivse ratturi särki kannab Leon Rohde Saksamaa koondisest. Parima noore valge särgi tõmbab selga täna esimese vahefiniši võitnud Gustav Höög.

Kõikides kategooriates on veel võitja lahtine, seega võib homme oodata närvilist ja äraminekukatsetega kaunistatud etappi. Start Valgas Raja tänaval antakse juba kell kümme. Ratturid võtavad esimese vahefiniši Smiltenes, teise Strencis. Otsustavad hetked algavad Valgas kahe paiku, mil ratturid ületavad taas Eesti-Läti piiri. Stardi ja finiši vahel peetakse võistluslinnakus lastesõite, mida hellitavalt kutsutakse Valga esimeseks laste velotuuriks. Ka homne sõit on otseülekandes nähtav Delfi TV-s.