Ta pääses 14-liikmelisest jooksikutegrupist minema lõpuringidel ning pidas üksi Panevežyse linnatänavatel edukalt vastu viimased kümme kilomeetrit. 26-aastane Kononenko sai tänavu oma kolmanda UCI võidu.

Teine oli etapil hollandlane Mathieu van der Poel (BKCP-Powerplus) ja kolmas austerlane Clemens Fankhauser (Tiro Cycling Team). Nemad kaotasid võitjale 4 sekundiga. Ainsa eestlasena jooksikute sekka mahtunud Martin Laas (SJK Viiking) ületas finišijoone neljandana, kaotust 17 sekundit. Laas oli lähedal aktiivseima ratturi rohelise särgi saamisele, ta võitis Širvintosi vahefiniši ja oli Panevežyse vahefinišis teine. Ukmerge vahefiniši eel purunes aga Laasi rattal kumm ja nii jäi ta punktide jagamisest eemale. Kokku on tal rohelise särgi arvestuses 5 punkti, millega jagab neljandat positsiooni. Noorratturite arvestuses on ta Mathieu van der Poeli järel teine.

Etapi käigus külvati ka parasjagu segadust, pärast teist vahefinišit Ukmerges sõitis teine grupp valele teele. Mõned kilomeetrid hiljem grupp peatati ning juhatati õigele teele tagasi. Juhtum röövis ratturitelt 3-4 minutit väärtuslikku aega, mis hiljem tagasi rehkendati.

Vahed olid küljetuulega etapil siiski väga suured. Peagrupp kaotas jooksikutele 15.40.

Kokkuvõttes on liidri Kononenko edu Fankhauseri ees 4 ja van der Poeli ees 7 sekundit. Laas on 22 sekundilise kaotusega neljas.

Täna õhtul ootab rattureid ees ülesõit Lätti, kus homme ootab ees etapp Riia - Sigulda (157 km).

Vaata galeriid esimesest päevast: