Segadus rattaspordi suursündmuse ülekannete osas tekkis täna hommikul, mil Eesti Jalgrattaliidu poolt koostatud avaliku kirja kohaselt pole Touri näitamise kohta otsust veel langetatud.

"2014. aastal ei ole meie eelarves kulurida Tour de France`i otseülekanneteks, seda on juhatus otsustanud. Teisiti ei olnud võimalik katta OM-i ja jalgpalli MM-i kulusid. Kokku on neid kulusid ca üks miljon eurot, millest 300 tuhat kaeti riigikogu poolt. Ülejäänule pidime katte leidma oma eelarve sees. See tähendab väga ühemõtteliselt seda, et millestki tuli loobuda. Loomulikult pidi ka spordiosakond tegema oma loobumisetteppanekud ja nii ongi läinud, et Tour de France`i otseülekanne ei mahtunud eelarvesse," selgitas Allikmaa meili teel saadetud vastuses.

"Nõukogu päevakorras Tour de France küsimust ei ole, aga nõukogu liikmetel on alati õigus päevakorda täiendada," jättis ERR-i juht otsad lahti.

Allikmaa ei välista, et Tour de France võiks ETV ekraanile naaseda juba 2015. aastal.

"Jalgrattasõpradele tahan öelda seda, et ERR on ostnud Tour de France`i ülekandeõigused kolmeks aastaks, ja ma olen üsna veendunud, et 2014 ei ole viimane aasta, kui Eesti Jalgratturid selle suurvõistlusel osalevad. See tähendab seda, et me peame jõudma tuuri korraldajatega kokkuleppele, et me kasutame omandatud õigusi näiteks aastatel 2015 ja 2016. Viimane on jällegi suurvõistluste aasta, aga ehk on selleks ajaks ERR-i eelarvetaotluste läbivaatamine Kultuuriministeeriumis ja Rahandusministeeriumis olnud tulemuslikum."