„Ma võtsin dopingut puhtalt sel põhjusel, et seda tegid praktiliselt kõik. Ja kas sellelt pinnalt on õige minu, Lance Armstrongi või Michael Boogerdi vastu korraldatav nõiajaht. Teised ratturid käitusid täpselt samamoodi. Mulle tundub meie patuseks tembeldamine ebaõiglane,“ rääkis ta väljaandele De Zondag.

Ühtlasi andis Museeuw intervjuus otsese vihje, miks katkes tema kauaaegne sõprus praeguse Etixx-QuickStepi spordidirektori Wilfried Peetersiga, kellega nad olid sportlaskarjääri ajal suurimad semud.

2007. aastal pärast dopingu tarvitamise ülestunnistamist hakkas Peeters temast eemale hoidma, eeldatavalt töökoha kaotuse kartuses. Museeuwi arvates reeturlik käitumine. „Me sõitsime aastaid koos, käisime peredega ühistel reisidel. Ja siis selline eemaldumine. Arvasin, et oleme sõbrad, aga eksisin. Kümme aastat jagasime treeninglaagrites ja võistlusreisidel tuba, teame üksteisest kõike. Absoluutselt kõike,“ vihjas "Flandria Lõviks" kutsutud belglane endise kamraadi topeltmoraalile.

Museeuw on grupisõidu maailmameister (1996), kolmekordne Pariis-Roubaix ja paljude teiste suurte klassikute võitja. Ta sõitis proffide hulgas aastatel 1988 – 2004.