Jakin kukkus halvasti põlvede peale ning löök oli nii kõva, et ta ei suutnud valu tõttu võistlust jätkata. Vahejuhtum leidis aset esimesele Firenze linnaringile minnes ehk umbes 105. kilomeetril. Lisaks lõhuti otsasõiduga Jakini ratas, millelt lendas küljest tagumise käiguvahetaja kõrv. Maailmameistrivõistluste eel Prantsusmaa klubiga BigMat-Auber 93 profilepingu alla kirjutanud Jakini debüüt MMi eliidi grupisõidus lõppes seega nutuselt.

Cofidise proff Gert Jõeäär katkestas sõidu teise linnaringi lõpus ehk hetkel kui läbitud oli umbes 140 kilomeetrit. Distantsi pikkus on 272 kilomeetrit. Temal mingit äpardust ei juhtunud, katkestamise põhjuseks kurnatus. Tanel Kangert jättis sõidu katki viiendal linnaringil. Finišini jäi sel hetkel peaaegu 100 kilomeetrit.

Sarnaselt eestlastele on näiteks katkestnud Cadel Evans, Chris Froom, Samuel Sanchez, Dan Martin, Tejay van Garderen, Taylor Phinney, Nicolas Roche, Chris Horner, Bradley Wiggins, Mark Cavendish jt. Algusest peale sõideti vihmas, mis tegi tingimused üsna ekstreemseks.