Eesti koondist esindasid munakivilõikudega klassikul Silver Mäoma, Karl Patrick Lauk, Siim Kiskonen, Peeter Pung, Karl Arnold Vendelin ja Steven Kalf.

Neist parimana sai Lauk 31. koha, kaotust võitjale, iirlasele Eddie Dunbarile üks minut ja 19 sekundit. Lauk finišeeris grupis, mis tuli 14. koha peale. Koos paari kaaslasega võttis Lauk lõpu eel ette rünnaku, aga mehed püüti viimasel 150 meetril kinni ja nii vajus Eesti koondise liider koha mõttes kaugemale kui oleks soovinud.

Siim Kiskonen ja Karl-Arnold Vendelin lõpetasid üks grupp tagapool, kohtadel 52. ja 57. Steven Kalf tegi meeskonna jaoks tööd ja oli sunnitud katkestama, sama teed läks sõit ka Peeter Pungal ja Silver Mäomal. Koondise treeneri Rene Mandri hinnangul pole kokkuvõttes tulemust, millega rahule jääda. "Samas sõitsid mehed tublilt ning ainuüksi punktikohale nii lähedal lõpetamine on taseme näitaja. Järgmisel laupäeval Hollandis ZLM Touril peab keegi kastanid tulest välja tooma ehk sõitma vähemalt esikümnesse," sõnas Mandri.

Eelinfo:

Treener Rene Mandri sõnul on mehed saanud korraliku ettevalmistuse ja nüüd tuleb Rahvuste Karika sõitudel näidata, mis puust ollakse. "Loodame, et kõik mehed jõuavad tervelt ja ajalimiidis finišisse. Koht esikümnes oleks väga kõva näitaja, see on võetud ka eesmärgiks. Iga tulemus edasi oleks super kordaminek ja esikolmkümmend rahuldav. Usun, et umbes pooled startijatest on sunnitud katkestama või ei mahu ajalimiiti," viitas Mandri asjaolule, et tegemist on väga raske katsumusega.

Kui eestlastel pole sellel sõidul esikolmikusse asja olnud, siis meie lõunanaabrid lätlased on korduvalt tõestanud, et poodium on võimalik. 2008. aastal võitis Gatis Smukulis, 2011. aastal oli Toms Skujiņš teine ja Andz Flaksis kolmas.

Võistlustrassi reljeef ja munakivilõikude asukohad: