Pars International Trial Cup'il osalesid lisaks paarikümnele kohalikule trialistile mitmed maailma selle spordiala tipud. 20" rataste klassis võitis kahekordne juunioride maailmameister sakslane Raphael Pils. Talle järgnesid Zhao Xuan Hiinast ja 9 kordne maailmameister Daniel Comas Riera Hispaaniast.

26" rataste klassis võitis hetkel maailma edetabeli teine number ja kahekordne juunioride maailmameister Aurelien Fontenoy Prantsusmaalt, kes edestas Saksamaalt pärit Thomas Mrohsi ning meie Märt Märtsoni.

Iraani Jalgrattaspordi Liit on viimastel aastatel oluliselt arendanud ja toetanud jalgratta trialit ning asunud koostöös rahvusvahelise alaliidu korraldama UCI kategooria võistlusi.

Märt Märtson: "Televisioonist jälgis võistlust üle 2 miljoni inimese läbi mitme erineva telekanali. See kuidas Hiina, Eesti ja teiste Euroopa riikide sportlasi koheldi oli oodatust kordades parem. Võistlejad ööbisid linna parimates hotellides ja neid kostitasid oma vastuvõttudel erinevate spordialaliitude presidendid, linnapea ja isegi kuberner. Vastuvõtjad olid ülimalt külalislahked."

Jalgratta trial (biketrials) on spordiala, mille eesmärk on sõita üle takistuste jalga (ega käsi) maha panemata. Triali sõit koosneb erinevatest tehnilistest liigutustest mida kasutatakse objektidest üle ja ümber saamiseks. Võistluste eesmärgiks on läbida rajameistrite poolt tehtud rajad võimalikult väheste trahvipunktidega. Võidab sportlane, kes saab võistluste käigus kõige vähem trahvipunkte või kui punktid on võrdselt teistega siis see, kes on läbinud rajad kiiremini.