Toetuse sai teadusprojekt „Eesti koondise jalgratturite funktsionaalse ja erialase võimekuse hindamine ning treeningprotsessi juhtimine 2017. aasta hooajaks valmistumisel“. Projekti eestvedajad on Indrek Rannama ja Boris Bazanov.

Teadusprojekti ühe vedaja Indrek Rannama sõnul on kasu antud projektist nii sporditeadlastel, ala treeneritel, sportlastel, kui pikemas perspektiivis ka kõigil rattasõidu harrastajatel. „Treenerid on leidnud uusi võimalusi treeningprotsessi tulemuslikkuse tõstmiseks. Sportlased on saanud vahetut tagasisidet enda funktsionaalse ja tugilihaskonna seisundi ning selle dünaamika kohta ning abi vigastuste, sõiduasendi probleemide või treeningu juhtimises tekkinud küsimuste korral. Antud teadusprojekt on võimaldanud tänu kaasaegsetele metoodikatele detailsemalt osadeks võtta ratturite sooritusvõimet, tuvastada tulemuslikkust ja vigastusriske mõjutavaid nüansse ning teha kindlaks erinevate tunnuste vahelisi seoseid, mis praktilises treeningtegevuses jäävad tajumata," võttis Rannama kokku projekti kasutegurid jalgrattaspordile.

Antud projekt on jätkuks 2015. ja 2016. aasta hooaegadel läbiviidud ning juuniorite ja U23 vanuseklassi koondislaste ettevalmistust toetanud projektidele. Projektide käigus saadud tagasiside ja suunised olid üheks oluliseks komponendiks mitmete Eesti rattasportlaste kõrgetes võistlustulemustes tiitlivõistlustel ning UCI kategooria sõitudel, mis olid eelduseks ka kahe sportlasega Rio olümpiamängudele kvalifitseerumisel.

Eesti Jalgratturite Liit peab teaduspõhise toetuse kaasamist Eesti koondislaste treeningutesse oluliseks, kuna uued teadmised ja meetodid annavad parema ettevalmistuse ja tagavad ülekoormusvigastustest hoidumise 2017. aasta hooajal.