Sõitudele on oodatud lapsed ja noored igas vanuses ning olenemata eelnevast ettevalmistusest. TILLUsõidud on mõeldud kuni 8-aastastele ning on distantsidega 400 meetrit, 700 meetrit ja 1 kilomeeter. MINImaraton on mõeldud vanematele lastele ning on distantsiga 5,1 kilomeetrit. Esimene TILLUsõidu start antakse kell 11.00, MINImaratonile kell 12.10. Rajad kulgevad Tähtvere Spordipargis ning dendropargis.

Tegemist ei ole võistlusega, kõik osalejad saavad rinnanumbri numbriga üks ning finišis medali, diplomi ja pisikese auhinnakoti. Üritus on osalejatele tasuta.

19. Tartu Rattamaratoni lastesõidud on Tartu Maratoni Mini Kuubiku sarja viies etapp. Sarja kuuluvad kõik kuus Klubi Tartu Maratoni korraldatavat üritust: Tartu Maratoni, Tartu Jooksumaratoni, Tartu Rattaralli, Tartu Rulluisumaratoni, Tartu Rattamaratoni ja Tartu Linnamaratoni lasteüritused.

Tartu Maratoni Mini Kuubiku sarja läbimiseks on lastel vaja osaleda vähemalt neljal üritusel. Kõiki sarja läbinud lapsi ootab hooaja lõpus kingituseks meene ning vahva lõpupidu.