Taaramäe kirjutab juhtunust Paf.com blogis:

Tänane sõit oleks võinud kurvalt lõppeda. Esimesed 15 km puhus küljekas ja tempo oli kruvitud kõrgele. 60 km/h ja punt ketis. Minu ees oli mingi itaallane, kes sai oma kõrval olevalt tüübilt küünarnuki obaduse ning sõitis selle tulemusena eessõitjale kummi ja pani pikali. Kõik käis nii kähku, et kuulsin oma kodarate raginat ning järgnevalt käis mul lenks risti ning panin täie pauguga vastu asfalti….Esialgu tundsin, et siia ma jäängi, sest pilt kisus eest ära ja ei suutnud liigutada. 30 sekundit hiljem sain püsti ja mehaanik tõi uue ratta. Auto tuules sõites sain peagrupi kätte. Motivatsioon oli täiesti maha käinud ja tundsin end väga kehvasti. Pea, kael ja parem jalg tuikasid kõvasti. Sisendasin endale, et sõita on veel 200 km küll läheb paremaks.

Vast 100 km enne lõppu hakkaski nagu muutus toimuma ja ka mõtted olid juba rohkem optimistlikumad. Tahtsin olla pundis nii kaua kui võimalik ja oma enesetundest aimu saada. Viimased 50 km tõsteti tempot ja ka trass läks raskemaks. Viimase 30 km peale jäi 5 järsku 500-800 meetri pikkust 15-18% tõusu. Mehi hakkas pundist pudenema ja mina kannatasin täiega ning tundsin, et selline asi nagu kannatamine ja pundist hammastega kinni hoidmine oli päris uus tunne. Viimased aastad on olnud nii, et kui korra gaasi litsuti, siis ma ka maha jäin ning mida järsemad ja jõulisemad tõusukesed, seda kehvem ma olin. Tänane aga möödus päris positiivselt. Lõpus tegin isegi pisikeseks jäänud pundi eesotsas tööd ja enesekindlus aina kasvas!

Viimasel tõusul imesin 100 m enne lõppu ära, kuid olen sõiduga rahul. Kui ränka maokat poleks alguses olnud, oleksin kindlasti ees lõpetanud ja see oleks juba uus kogemus võrreldes viimaste aastate sündmustega. Homme lähen kindlasti kondiragistaja juurde, sest kaelalülid on paigast. Mu lömmis kiiver seisis kobadega suure muhuga kupli otsas. Kindlasti on ka parem jalg paigast ära, kuid rohkem ma ei halise, sest mis ei tapa, teeb tugevaks ja kondid on ju terved.

Taaramäe sai sõidul 33. koha, kaotust võitjale kogunes 40 sekundit. Esikoha teenis prantslane Bryan Coquard (Europcar). Cofidise ratturitest oli Romain Hardy neljas ja Julien Simon kuues. Peeter Pruus (Rietumu-Delfin) ületas finišijoone 53. (+5.33), BigMat-Auber profiklubi esindav Alo Jakin 76. (+10.19).