Laupäevani kestval velotuuril 73. kohta hoidev Mandri kirjeldab esimese päeva sündmusi:

Hommikul oli 81 km pikkune tänavasõit 9 km pikkusel ringil, istusin ilusti pundi ees ja aitasin Paul Vossi finišis. Sain oma tööga suurepäraselt hakkama ja 600 m enne lõppu oli ta mul taga ning alustasin vasakust servast spurti umbes 20. kohalt, et Paul Liquiqase rongi taha sokutada. 300 meetrit enne lõppu olimegi pundi top 6 seas ja siis kuulsin kolinat selja taga. Aqua Sapone rattur oli Pauliga positsioonivõitluses mu taga hoogu sattunud ja toimus suurem kukkumine. Paulil kukkumise tulemusena rangluu katki. Täielik ebaõnn.

Õhtust meeskondlikku eraldistarti alustasime siis 8 mehe asemel 7 mehega. Ainult Partridgel ja Camanol oli täisvarustus eraldistardiks olemas. Minul ja De Jonghil olid ka eraldistardi rattad, aga ketast polnud ja ühel mehel oli grupisõidurattal eraldilenks peale krutitud. Kaks meest olid täiesti tavaliste grupisõiduratastega ja nad jäidki kohe algul maha. Sisuliselt sõitsime algusest peale 4-kes ja õnneks Oliphant suutis ka koos meiega püsida, elades oma peale keeratud sarvedel ning võttes isegi paari sekiseid vahetusi. Arvestades kõike seda, siis tegime ikka korraliku sõidu küll, sest me polnud kaugeltki mitte viimased. Soojenduses kogu tiimi peale oli meil ainult 2 pukki ja start linna sees, ei saanud kuhugi sõitma minna. Ise sooja ei teinud.

Peale sõitu sain teada, et tänasel Normandia velotuuri etapil kukkus mul üks teine tiimikaaslane, Wilkinson ka rangluu puruks. Kaks head sõidumeest nüüd audis paariks kuuks.