Rattajuttude ümber keereldes jõudsime ühtäkki meie praeguste tippmeeste Rein Taaramäe ja Tanel Kangerti juurde ning kolmekordne olümpiakuld ja praegune Katjuša meeskonna boss Jekimov avaldas siirast imestust, miks Kangertit Touril stardis pole.

"Ma ei saa Astana meeskonnast aru. Kangert tegi abimehena suurepärase Giro d´Italia ja näitas oma küpsust. Aitas Nibali võidule ning ise sõitis esikümne lähedale. Mina oleks nimetanud Kangerti koheselt Touri meeskonna liidriks. Võin juba praegu öelda, et Janez Brajkovic ei vea ootusi välja ning Jakob Fuglsangil on Tenerifel toimunud kukkumise järel vabandus varnast võtta," põrutas Lance Armstrongi kauaaegne abimees Astana liidrite suunas.

Üritasin siis siluda Astana otsust ja mainisin, et eeldatavalt sõidab Kangert hooaja viimast suurtuuri Vueltat. "Ah, et läheb Vueltale," ühmas Jekimov. "Olgem ausad, ikka on vahe sees, kas Tour või Vuelta. Arvan, et Astana jättis talle hea võimaluse andmata."

Katjuša tiimi liidrina sõidab Touril hispaanlane Joaquím Rodríguez. Meeskonda kuulub ka lätlane Gatis Smukulis, kes on Taaramäe ja Kangerti eakaaslane.