Eriti nigelaks läks enesetunne pärast 22. märtsi Milano-San Remo klassikut, kus Jõeäär külmetas ning head seisundit pole ta hilisematel võistlustel enam kogenud. Suurel pingutusel tekib kiirelt hapnikuvõlg, kui satub olema veel külmem ilm, siis pole mingit lootust kiirematega sammu pidada. 

"Paari nädala pärast saan võistlustes teha väikese pausi, mis ehk leevendab pisut ka tekkinud probleemi. Puhkus mõjub alati hästi," rääkis Eestis kiirvisiidil viibiv rattamees. "Arstid kahtlustavad astmat, mis on mind kergemal kujul vaevanud ka varasemalt. Nii hulluks kui tänavu pole aga asjad varem läinud. Motivatsioon läheb iga stardiga üha alla, tekib lootusetuse tunne," oli Jõeäär vestluses üsna pessimistlik.

Korra on ta tänavu Cofidise harvadest võiduhetkedest siiski osa saanud. 16. aprillil toimunud ühepäevasõidul GP de Denain - Porte du Hainaut kuulus eestlane tiimi esisprinteri Nacer Bouhhani niinimetatud finiširongi. Jõeääre töö sai tehtud 4 km enne finišit, siis võtsid vedamise üle järgmised mehed. Endale küll 96. koht, aga Bouhanni päästis päeva. Väike rõõmuhetk hallide toonidega kevadesse.

Võimalik, et tänavu jääb kodusel publikul nägemata ka Jõeääre osalemine Tour of Estonial. "Klubi juhid on vihjanud, et peaksin samal ajal startima hoopis Belgia velotuuril. Ütleks, et seis on 50-50," arvas 2013. aasta Tour of Estonia võitja ja lisas: "Lõplik selgus võib saabuda alles nädal enne tuuri algust ehk mai teises pooles." Ka juunis aset leidvatele Euroopa Mängudele Jõeäär pigem ei lähe. Cofidis võistleb sel ajal kolmel rindel ning enam-vähem kõik mehed on rakkes. "Ise tahaks Eesti koondisega tiitlivõistlustele minna, aga kõik sõltub klubi nägemusest. Võistluskalender on samal ajal tõesti tihe. Eks paistab. Ja tervis on vaja eelnevalt muidugi korda saada, praeguses seisus on üsna lootusetu head resultaati Euroopa Mängudelt loota," võttis Jõeäär kokku lähikuude väljavaated.