19. aprillil ehk eile startinud neljapäevase velotuuri korraldajad väidavad, et Cofidis pidanuks UCI reeglite kohaselt mittetulekust aegsasti märku andma, kuna nad teadsin, et neil on koht olemas. Seda aga ei tehtud ning nüüd nõuavad tuuri korraldajad, et karistuseks ei tohi Cofidise sõitjad Giro del Trentino toimumise ajal startida ühelgi teisel jõuproovil.

Täna sõidetakse aga Belgias La Flèche Wallonne ühepäevasõit, kus tulemust on püüdmas ka Cofidis ja meeskonna ridades ka Rein Taaramäe. Eesti aja järgi antakse võidusõidu start kell 12.20, siis on selge, kumma poole argumendid peale jäid.

Cofidise mänedžer Eric Boyer väidab, et tiim pole kordagi Giro del Trentinol osalemist formaalselt kinnitanud. Jah, huvi on tuntud, aga kuna meeskond pääses sõitma Amstel Gold Race´i, siis vajadus Itaaliasse minna kadus ära.

Teisipäevase seisuga on Cofidise sõitjad igatahes La Flèche Wallonne stardinimekirjas kenasti olemas, Taaramäe ees seisab number 181.

Giro del Trentino 1. etapi (13,4 km eraldistardist) võitis sakslane Andreas Klöden (RadioShack), vaid ühe sekundiga jäi alla itaallane Adriano Malori (Lampre - ISD).