Sarnaselt Viljandile, oli ka Elva rada oli peaaegu identne eelmise aasta rajaga. Rajal oli kaks tõusu, üks lauge ja sõidetav, teine vahetult peale Kelgumäe laskumist ning mitte alati sõidetav, samuti kaks tehnilist single-track lõiku, üks trepijooks, üks off-camber mäeületus, mitmed šikaanid muruväljakul, kolm palk- ja üks planktakistus ning liivaväli, mida tuli ületada kaks korda.

Meeste põhisõit tõi starti meesjuuniorid, alla 23-aastased meesratturid, eliitklassi litsentsiga sõitjad ning ülejäänud mehed, kes tahtsid sõidumõnu kogu raha eest. Sõidu pikkuseks oli planeeritud 60 minutit, mis tähendas võitja jaoks kaheksat ringi.

Üldarvestuses oli veenvalt kiireim koduradadel võistelnud ja Elva CX peakorraldaja Caspar Austa (TÜ ASK). Teise koha sai Siim Kiskonen (KJK) Soome esindaja Simo Sohkaneni (Team EVOC Finland) ees. Meesjuunioride esikolmiku kohad jagasid omavahel Karl Brent Premet (Pärnu Kalev), Joosep Sankmann (Viljandi Rattaklubi) ja Robin Pruul (KJK).

Naiste üldarvestuses jagunesid auhinnalised seitse kohta järgnevalt – tehniliste viperustega võidelnud Mari-Liis Mõttus (Haanja Rattaklubi) võttis veenva esikoha, talle järgnesid Iiris Takel (SK Rakke) ja Merili Sirvel (KJK). Naisjuunioride arvestuses edestas Merili Sirvel Mathilde Manuela Nigulit.

Järgmine Soudal Eesti CX karikasarja võistlus toimub 7. oktoobril Tallinna külje all Koidu küla Saunapunktis.